Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

ΔΑΣ-ΟΤΑ: 14 Δεκέμβρη Απεργούμε - Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων - Αυξήσεις στους μισθούς και όχι κοροϊδία!



Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2023 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ με ομόφωνη απόφαση των συνέδρων που συμμετείχαν στο 49ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της ομοσπονδίας.

Στις 14 Δεκέμβρη απεργούμε κάνοντας ένα ακόμα αγωνιστικό βήμα για την Μόνιμη και Σταθερή Εργασία, απαιτώντας την μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ένα ακόμη αγωνιστικό βήμα που με την οργάνωση, την μαζικότητα και την αποφασιστικότητα μας θα δώσει προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα για να μπει ΤΕΛΟΣ στην πολύχρονη ομηρία και ανασφάλεια των χιλιάδων εργαζόμενων – συμβασιούχων στους δήμους.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα, κεφάλαιο, κυβερνήσεις και αστικά κόμματα έχουν επινοήσει δεκάδες μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας σε βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας, με τους «εκλεκτούς» τους στους δήμους να τις στηρίζουν και να τις εφαρμόζουν. Αυτό σε συνδυασμό με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που γίνονται με το σταγονόμετρο και απέχουν κατά πολύ από τις αποχωρήσεις, έχει αποτέλεσμα τουλάχιστον ο μισός κλάδος εργαζομένων στους δήμους να εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ζώντας έτσι καθημερινά οι εργαζόμενοι την αγωνία αν θα τους ανανεωθεί ή παραταθεί ή κερδίσουν μια προσωρινή διαταγή στα δικαστήρια προκειμένου να συνεχίσουν να έχουν μεροκάματο για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Ακόμα όμως και τις όποιες θετικές δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, το αντεργατικό σύστημα έχει φροντίσει να τις ξεπερνάει με την αντιδραστική νομοθεσία της «άσκησης όλων των ένδικων μέσων» (διάταξη Βορίδη).   

Όταν οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι στους δήμους που είναι με την οποιαδήποτε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας μαζί με το εναπομείναντα μόνιμο προσωπικό, σε όλες τις υπηρεσίες (τεχνικές, οικονομικές, διοικητικές, κοινωνικές δομές, πολιτισμό και αθλητισμό κλπ), εξυπηρετούν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας που έχει σχέση με την καθημερινότητα της, ΟΛΟΙ τους καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς» ανάγκες και δεν έχει κανένας το δικαίωμα ούτε να διερωτάται ούτε και να τους διαχωρίζει.

Ο αγώνας για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις μας αφορά ΟΛΟΥΣ, για να χτυπήσουμε την επισφαλή εργασία, τα εργοδοτικά – κυβερνητικά εγκλήματα που σκοτώνουν ή σακατεύουν εργαζόμενους, την υποστελέχωση των υπηρεσιών, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες. Να συγκρουστούμε με την πολιτική του επιτελικού κράτους – επιτελικού δήμου της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων που εκμεταλλεύονται χωρίς αιδώ τους συμβασιούχους.

Με τον αγώνα μας να δυναμώσουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων που μαυρίζει όλο και περισσότερο την εργασία και τη ζωή μας.

Η εξοργιστική κοροϊδία της κυβέρνησης για δήθεν αυξήσεις 10% στους μισθούς μας μετά από 14 χρόνια μειώσεων, αποκαλύφθηκε και από τον προϋπολογισμό που κατάθεσε η κυβέρνηση ότι δεν θα ξεπερνάει το 4.5%. Το 70αρι που έλεγε δεν θα είναι τελικά πάνω από 40 ευρώ, όταν μόνο την τελευταία τριετία η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε στο 28,8%, στη στέγαση το 18,7% και στις μεταφορές το 15,8%. Όταν η ακρίβεια, η φοροληστεία, οι αυξήσεις σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και στην ενέργεια λεηλατεί τον πενιχρό μισθό των εργαζομένων, που τελειώνει από τις πρώτες κιόλας ημέρες του μήνα.

Βάζουν τις δικές μας ανάγκες και τις αυξήσεις στη δημοσιονομική μέγγενη και τις σφίγγουν όλο και περισσότερο, ενώ για την μεγαλύτερη κερδοφορία ων επιχειρηματικών ομίλων, για περισσότερες φοροαπαλλαγές τους, για περισσότερους «αμυντικούς» εξοπλισμούς που εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα στους πολέμους των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ πρώτα στην Ουκρανία και τώρα στο σφαγείο του Παλαιστινιακού λαού από ο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, η δημοσιονομική μέγγενη μένει διάπλατα ανοιχτή.

Έτσι εννοεί και αυτή η κυβέρνηση τη δίκαιη ανάπτυξη, υπερκέρδη για τους λίγους, φτώχεια και εξαθλίωση για τους πολλούς.

Το «Φτάνει πια – Δεν πάει άλλο» το βγάζουμε από μέσα μας και το καταθέτουμε στην μαζικότητα των κινητοποιήσεων και στην προετοιμασία της κλιμάκωσης του αγώνα.

Στις 14 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 09:30 στη πλατεία Βάθη.

Στις 15 Δεκέμβρη ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά συνδικάτα και φορείς ενάντια στον προϋπολογισμό στις 7:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Διεκδικούμε:

Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση

Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων

Αυξήσεις 20% στους μισθούς.

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου στα καύσιμα  - Μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου

Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός

Τελειώνουμε με τα «μνημόσυνα» των όσων έχουμε χάσει

και περνάμε εμείς στην αντεπίθεση για εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια,

βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...