Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Μία οφειλόμενη απάντηση του ΣΟΜΕΔΠ στον κ. Ρέππα, αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Πειραιά

 


Ο αγώνας συνεχίζεται!

Παράσταση Διαμαρτυρίας Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 στις 4:00 το απόγευμα

έξω από το Δημαρχείο και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ψέμα λέει ο λαός ότι έχει κοντά ποδάρια και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην ανακοίνωση που διαβάσαμε στο aftodioikisi.gr, του κ. Παν. Ρέππα, αντιδημάρχου καθαριότητας – ανακύκλωσης, για το θέμα της εγκατάστασης συστήματος παρακολούθησης (κάμερες) στους χώρους εργασίας του αμαξοστασίου του Δήμου Πειραιά (Ρετσίνα 45-47), που ουσιαστικά παραδέχεται τους ισχυρισμούς των εργαζομένων και του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ).

Μέσα από την ανακοίνωση του αντιδημάρχου γίνεται πλέον ευρέως γνωστά αυτά που χρόνια υποστηρίζει το ΣΟΜΕΔΠ, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός τόσο του ίδιου όσο και της Δημοτικής Αρχής «Πειραιάς Νικητής» καθώς όπως δηλώνει, «Είναι στη διοίκηση του δήμου για παραπάνω από 10 χρόνια  και ως εκ τούτου δεν δίνει ούτε εξετάσεις ούτε εξηγήσεις». Δεν γνωρίζει ο αντιδήμαρχος κ. Ρέππας ότι τα συλλογικά όργανα δίνουν καθημερινά εξηγήσεις και απολογούνται για το έργο και τη δράση τους;

Επίσης μέσα από την προσωπική του ανακοίνωση - απάντηση στο ΣΟΜΕΔΠ - ο αντιδήμαρχος επιχειρεί να παρέμβει ωμά στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους Συλλόγους – Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, αναφέροντας ότι:  «Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα αδιανόητα έχουν λεχθεί τις τελευταίες ημέρες από ένα σωματείο του Δήμου Πειραιά  αναφορικά με την τοποθέτηση των καμερών στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Πειραιά, καθώς και των όσων λανθασμένα  αναφέρονται στο ψήφισμα που λήφθηκε, κατά πλειοψηφία, εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα ήθελα να διευκρινίσω».

Βολεύει τον ίδιο και την Δημοτική Αρχή Πειραιά να μιλάνε για ένα σωματείο που αντιδρά και να μην αναφέρουν τις καταγγελίες των άλλων Συλλόγων Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά που δηλώνουν ξεκάθαρα την κάθετη αντίθεση τους με την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους εργασίας του δήμου. Όπως επίσης βολεύονται και με την προσπάθεια απαξίωσης της απόφασης – καταγγελίας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέροντας ότι αυτή πάρθηκε πλειοψηφικά. Εκτός του ότι η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ πάρθηκε με εισήγηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ ομόφωνα και το γνωρίζουμε αυτό γιατί είμαστε μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρόντες στη συνεδρίαση, να θυμίσουμε στον αντιδήμαρχο ότι όλες οι αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά παίρνονται πλειοψηφικά, αλλά εκεί δεν φαίνεται να τους «χαλάει».

Η ωμή παρέμβαση και η προσπάθεια χειραγώγησης των Συλλόγων – Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά συνεχίζεται από τον αντιδήμαρχο κ. Ρέππα για τα οποία δηλώνει στην ανακοίνωση του ότι  υπάρχει άριστη συνεργασία μαζί τους, με θετικά μετρήσιμα αποτελέσματα, πλην εξαιρέσεων. Την εξαίρεση δεν θέλουμε να μας την διευκρινίσει καταλαβαίνουμε όλοι ποιο Σωματείο εννοεί και αυτό είναι το ταξικό σωματείο ΣΟΜΕΔΠ. Χρίζουν όμως διευκρινίσεως από τον ίδιον και τη Δημοτική Αρχή Πειραιά τα  «θετικά μετρήσιμα αποτελέσματα» που αναφέρει.

Εννοεί  ότι με την «άριστη συνεργασία» των άλλων Συλλόγων – Σωματείων Εργαζομένων έχουν θετικά μετρήσιμα αποτελέσματα, στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στις απλήρωτες υπερωρίες, στα ρεπό που δεν δίνονται, στις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά ατυχήματα, στην αναξιοκρατία, στην αυθαιρεσία και στον αυταρχισμό; Γιατί μόνο σε αυτά έχουμε αποτελέσματα με θετικό πρόσημο.

Τέτοια «άριστη συνεργασία», αν ισχύει, τους την χαρίζουμε, γνωρίζουν άλλωστε καλά ότι το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά δεν θα γίνει ποτέ εργοδοτικό και θα αποτελούμε πάντα την εξαίρεση του κανόνα.

Στην ουσία της ανακοίνωσης - απάντησης στο ΣΟΜΕΔΠ – του αντιδημάρχου κ. Ρέππα, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι λέει την αλήθεια και αποκαλύπτει τους πραγματικούς σκοπούς της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Μώραλη, που δεν είναι άλλοι από την παρακολούθηση των εργαζομένων κατά την ώρα της εργασίας τους.

Παραδέχεται ότι το αμαξοστάσιο είναι χώρος εργασίας εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, παραδέχεται ότι υπάρχει φύλαξη όλο το 24ωρο, παραδέχεται ότι οι όποιες ζημιές παρατηρούνται στα οχήματα του δήμου οφείλονται στην συρρίκνωση πολλών βαρέων οχημάτων σε μικρό χώρο, ακατάλληλο για τον αριθμό των οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος Πειραιά. Παραδέχεται επίσης ότι οι κάμερες δεν είναι για την προστασία των εργαζομένων αλλά για την παρακολούθησή τους ώστε να θα βρεθούν …οι «υπαίτιοι». Παραδέχεται ότι η αποσυμφόρηση είναι η λύση και όχι οι κάμερες. Επικαλείται την «Έκθεση Εκτίμησης Αντικτύπου» όπου στην παράγραφο 10.6 αποτυπώνεται ο υψηλός κίνδυνος παραβίασης των θεμελιωδών αρχών επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και των δικαιωμάτων των υποκείμενων δεδομένων, δηλαδή των εργαζομένων. Για περισσότερες παραδοχές τον παραπέμπουμε στην απάντηση του ΣΟΜΕΔΠ στην «Έκθεση Εκτίμησης Αντικτύπου» που μας ζητήθηκε και άμεσα στείλαμε.

Το Δ.Σ του ΣΟΜΕΔΠ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην αποχή από την υπερεργασία το Σαββατοκύριακο 6 – 7 Ιουλίου 2024 ως μορφή διαμαρτυρίας στην βούληση της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Μώραλη να παρακολουθούνται με κάμερες οι εργαζόμενοι κατά την εργασία τους.

Ο αγώνας συνεχίζεται με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 έξω από το δημαρχείο στις 4:00 το απόγευμα και παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως έχουμε τονίσει μετά το αμαξοστάσιο σειρά θα πάρουν όλοι οι χώροι εργασίας του δήμου, όπως το «Ηλεκτρολογικό» στην Θηβών 50 που είναι στην ίδια μελέτη του έργου «Προμήθεια και Τοποθέτηση Συστήματος Παρακολούθησης» με Αρ. Πρωτ: 1181/2024. 

Η προσωπική μας ελευθερία, η εργασιακή μας ζωή και τα δικαιώματα μας, δεν μπαίνουν στο μάτι του «Big Brother»  

Ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες με τα σημεία τοποθέτησης καμερών από την "Έκθεση Εκτίμησης Αντίκτυπου" που είχε αποστείλει η Δ/νση καθαριότητας - ανακύκλωσης ζητώντας τις απόψεις του ΣΟΜΕΔΠ.


 



δημοσίευσε ...