Δευτέρα 20 Απριλίου 2026

Παρασκευή 24 Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με Δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ!

 


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΗ 2026

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΟΜΕΔΠ – 8:00π.μ. – ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ 2026

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΟΜΕΔΠ – 10:00π.μ. – ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗ – ΑΘΗΝΑ

Σηκώνουμε το ανάστημά μας, δείχνουμε την πραγματική μας δύναμη. Να ερημώσουν όλες οι υπηρεσίες και όλοι οι χώροι εργασίας, συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Παρασκευή 24 Απρίλη 2024 και στη Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων που αποτελούν πλέον σχεδόν το 50% των εργαζομένων στους Δήμους.        

Τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τους συναδέλφους που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς και σε άλλες δομές μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είναι εφιαλτικά.

Ξεκινώντας με τους εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ, που όπως αποκαλύπτεται στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης θα οδηγηθούν σε απόλυση ή στην «καλύτερη» περίπτωση σε ακόμη χειρότερες εργασιακές σχέσεις, ολιγόμηνης διάρκειας, μερικής απασχόλησης και περιπλανώμενοι «εκτός έδρας», σειρά στην εφαρμογή της αντεργατικής και βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης έχουν όλοι οι εργαζόμενοι – συμβασιούχοι, όλων των κοινωνικών δομών και όλων των υπηρεσιών των Δήμων, με «προορισμό» και στόχο της κυβέρνησης την άρση μονιμότητας.


 

Σύμμαχό της η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία των δημάρχων που όσο «συμπονετικοί» και να δηλώνουν εφαρμόζουν μέχρι κεραίας την πολιτική που γεννά ομηρία και εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους. «Κρύβονται» πίσω από την αντιδραστική «διάταξη Βορίδη» και καταθέτουν εφέσεις κατά πρωτόδικων αποφάσεων που δικαιώνουν και μονιμοποιούν συμβασιούχους ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως η δημοτική αρχή Πειραιά,  κρατούν και εχθρική στάση στα δικαστήρια απέναντι στους εργαζόμενους.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική της κυβέρνησης που μας κοροϊδεύει με ψίχουλα για αυξήσεις στους μισθούς, που αρνείται την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, που ο πενιχρός μισθός μας εξανεμίζεται τις πρώτες ημέρες του μήνα από την ακρίβεια και τη φοροληστεία, που μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στους πολέμους καθιστώντας τη χώρα στόχο αντιποίνων, που θέλει εργαζόμενους ολιγόμηνους – κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα, μία απάντηση της ταιριάζει! 

Ξεσηκωμός παντού!!!

Δεν περιμένουμε κανέναν «σωτήρα» να μας σώσει. Άλλωστε αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως «σωτήρες» έχουν ψηφίσει και έχουν υιοθετήσει το σύνολο των νόμων που απαγορεύουν τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Όταν κυβέρνησαν δεν κατάργησαν κανέναν αντιδραστικό νόμο, αντίθετα πάνω σε αυτούς έχτισαν και άλλους βάζοντας και νέες θηλιές στο λαιμό των εργαζομένων.

Κανένας μόνος του! Δεν διαχωριζόμαστε, δεν διαμελιζόμαστε όπως θέλει η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημάρχων να μας αντιμετωπίζει!

Συμμετέχουμε μαζικά στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026 στις 8:00 το πρωί στο αμαξοστάσιο (γκαράζ) του Δήμου Πειραιά – Ρετσίνα 45.

Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και δίνουμε αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα.

***Προσυγκέντρωση ΣΟΜΕΔΠ 10:00 το πρωί στην Πλατεία Βάθη

Απαιτούμε

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Κατάργηση του νόμου Βορίδη αλλά και όλων των νόμων που απαγορεύουν τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.

Αυξήσεις στους μισθούς κατά 20%. Επαναφορά τώρα του 13ου και 14ου μισθού.  

δημοσίευσε ...