Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Aνακοίνωση Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. / 7 Ιουλίου 2010



Αθήνα, 7 Ιουλίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 728

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. εκφράζει την αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης που με το σχέδιο Νόμου «Μεταρρύθμιση Ασφαλιστικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις», υπερβαίνει κάθε όριο και λογική και με αυθαίρετο, βίαιο και ακραίο τρόπο αυξάνει τα όρια ηλικία των γυναικών και ιδιαίτερα των μητέρων με ανήλικα παιδιά.
Η κυβέρνηση με σκληρό και κυνικό τρόπο νομοθετεί «εξουσιαστικά και αδιάλλακτα» τις «μεταρρυθμίσεις» στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και όχι μόνο.
Με την κατασκευή επιχειρημάτων (ελλείμματα Ταμείων, δημογραφική εξέλιξη, σχέση εργαζομένων/συνταξιούχων κ.λ.π.) προσπαθούν να καταργήσουν το Δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, ενώ αυξάνει δραματικά τα χρόνια εργασίας και τα όρια ηλικίας.
Οι επιπτώσεις από τα νέα αντιασφαλιστικά – αντισυνταξιοδοτικά μέτρα θα είναι δραματικές για όλους, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση των διατάξεων για τα Β.Α.Ε. (άρθρο 4 του Ν. 3660/2008) ικανοποιώντας ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έρχεται η κυβέρνηση με διάταξη του Σχεδίου Νόμου (άρθρο 6, παρ. 8) να καταργήσει στην πράξη την διάταξη που πρόσφατα ψηφίσθηκε αυξάνοντας βίαια το όριο ηλικίας από 53 σε 60 για τις γυναίκες και από 58 σε 60 για τους άνδρες σε κατηγορίες εργαζομένων (καθαριότητα, ταφή – εκταφή νεκρών κ.λ.π.) που ήταν και πρέπει να παραμείνει το χαμηλό όριο συνταξιοδότησης.
Οι ρυθμίσεις αυτές που αφαιρούν δικαιώματα, ανατρέπουν προγραμματισμούς ζωής και μακροχρόνιες κατακτήσεις των εργαζομένων θα αντιμετωπισθούν με τη δυναμική που έχει ο κλάδος μας και θα ακυρωθούν στην πράξη.
Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος δεν κρίνεται μόνο βάσει των δημοσιονομικών δεδομένων γιατί η κοινωνική ασφάλιση είναι η καρδιά της κοινωνικής πολιτικής και του κοινωνικού κράτους. Κοινωνικό Κράτος που μέρα με τη μέρα συστηματικά αποδομείται.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι ασύδοτες αγορές των χρηματιστηρίων και των τραπεζών που οδήγησαν σε «χρεοκοπία» το Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση.
Οι αντοχές και οι ανοχές των εργαζομένων τελείωσαν, ο αγώνας ΟΛΩΝ μας για ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος συνεχίζεται.
Οι κυβερνητικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις κατ΄ επιταγή και της τρόικας είναι πολιτικές ακραίας νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και έχει όλα τα στοιχεία της κοινωνικής αποδόμησης, που συνθλίβουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και εκείνων που δεν έχουν καμιά ευθύνη για την σημερινή κρίση και την υπάρχουσα κατάσταση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μαζική συμμετοχή στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 και σε αγωνιστική προετοιμασία για την αντιμετώπιση της συνολικής επίθεσης στα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                   Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                      Ιωάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...