Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Νέος δανεισμός = Νέα ΧΡΕΗ = Νέα Υποθήκη


Δεν ήμουν μηδενιστής και δε θα γίνω τώρα , αλλά... !
Σίγουρα το μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους προβληματικούς με ή χωρίς εισαγωγικά Δήμους, θα επιφέρει μια "εφορεία" στα δημοτικά ταμεία που είναι μείον αυτή τη στιγμή (ακούγεται πως είναι πολλά).
Αλλά δυστυχώς αυτή η "εφορεία" θα είναι πρόσκαιρη και πλασματική, αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι.
Όταν δανείζεις κάποιον που είναι πνιγμένος στα Δάνεια και είναι χρεωμένος (ως το κόκαλο), το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον καταχρεώνεις περισσότερο και να τον αναγκάζεις για να ανταπεξέλθει έστω και περιστασιακά, να βάζει εκ νέου "υποθήκες"...!
Ωστόσο είναι παραδέξιμο ότι βγάζει το Δήμο, έστω και "αναιμικά",  από τα οικονομικά αδιέξοδα που έχει περιέλθει και βάζοντας τον παράλληλα σε περίοδο εξυγίανσης και αναπροσδιορισμού της Οικονομικής του Πολιτικής να βρει πόρους ώστε να εξασφαλίσει την αποπληρωμή των χρεών του.
Πόρους όμως που δεν θα τους "απομυζίσει" η Δημοτική Αρχή από την αύξηση των Δημοτικών Τελών και τη μεταφορά της αποπληρωμής των χρεών στη πλάτη των Δημοτών, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με την μέχρι τώρα πολιτική της μηδενικής αύξησης των Τελών που εφήρμοσε καθ' όλη την διάρκεια της τετραετούς θητείας της και απέβηκε ευεργετική για τους αδύναμους οικονομικά Δημότες του Πειραιά.
Απαίτηση πάντως των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση, προς πάσα κατεύθυνση, είναι η διασφάλιση της μισθοδοσίας μας η οποία σε καμιά περίπτωση δεν είναι υποθηκεύσιμη και δεν διαπραγματεύεται.
Β.Γ.
  

δημοσίευσε ...