Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Δεν ήταν η αιτία αλλά δεν είναι και η λύση στο πρόβλημα !


Με την παρακάτω επιστολή, ο Αντιδήμαρχος κος. Παναγιώτης Αβραμίδης δήλωσε παραίτηση από το αξίωμα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας....

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010
Α.Π: 124703/29.11.2010
ΠΡΟΣ : Δήμαρχο Πειραιά κ. Παναγιώτη Φασούλα

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Πειραιά.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια. Κατά την τετραετία, που σε λίγες εβδομάδες εκπνέει, προσπάθησα ακούραστα, σε βάρος των προσωπικών και οικογενειακών μου υποχρεώσεων, να ανταποκριθώ στη λαϊκή εντολή που πήραμε τον Οκτώβριο του 2006.

Λόγοι, που άπτονται με το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων όχι μόνο στο Πειραιά αλλά σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο με αναγκάζουν να σας υποβάλλω την παραίτηση μου.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο σχεδιασθείς από το 2000!! εθνικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απόβλητων παραμένει μέχρι σήμερα στα χαρτιά, οι 16 παράνομες χωματερές στην Αττική λειτουργούν κανονικότατα ενώ όλο το Λεκανοπέδιο εξυπηρετείται από τον ένα και μοναδικό ΧΥΤΑ της Φυλής.

Κύριε Δήμαρχε,

Σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για τη συνεργασία, όπως βεβαίως τους συναδέλφους μου Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, τους συνεργάτες μου από τις θέσεις ευθύνης που πέρασα και φυσικά το σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο μας.

Εύχομαι η νέα Δημοτική αρχή να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που θα κληθεί να διαχειριστεί από την 1/1/2011.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝ.Ι.ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Αντιδήμαρχος ούτε υπήρξε ποτέ αιτία του προβλήματος αλλά ούτε και δίνει λύση στο οξύ πρόβλημα των απορριμμάτων η παραίτησή του. Ωστόσο όμως είναι από τους λίγους που βάζει το πρόβλημα στη σωστή και ακριβή του διάσταση λέγοντας ότι  "....Λόγοι, που άπτονται με το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων όχι μόνο στο Πειραιά αλλά σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο με αναγκάζουν να σας υποβάλλω την παραίτηση μου...."
Να θυμίσω ότι παλαιότερα είχαμε και παραίτηση του Δημάρχου Γυθείου(όποιος βρέθηκε το καλοκαίρι στο Γύθειο καταλαβαίνει) για το ίδιο θέμα, δηλαδή για την διαχείριση των απορριμμάτων. Γιατί αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα, όσο και να μην θέλουν κάποιοι να το κατανοήσουν.
Σήμερα στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα της κατάστασης που επικρατεί στους δρόμους του Πειραιά, στην παρέμβαση που έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας κος. Αλέξανδρος Νταβέλης αφού γνωστοποίησε και επεσήμανε για άλλη μια φορά το πρόβλημα παράλληλα έκανε και συγκεκριμένη πρόταση που θα ανακούφιζε σε μεγάλο βαθμό τους δρόμους του Πειραιά από τον πραγματικά μεγάλο όγκο σκουπιδιών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτό που θα αποφασίσει αν θα υλοποιηθεί, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε εμείς σαν εργαζόμενοι στη Καθαριότητα που ζούμε το πρόβλημα από πολύ κοντά και καθημερινά, προτείνουμε λύσεις και δεν καθόμαστε απαθείς μοιρολατρώντας ....! Θέλουμε να βρεθεί η λύση που οριστικά θα λύνει το πρόβλημα και όχι να διαιωνίζεται ή να μεταφερθεί στο κοντινό μέλλον.

Την οριστική λύση θα την δώσει η Κυβέρνηση, η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε, ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α, οι δήμοι και εύχομαι η δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει όλοι οι πολίτες, τουλάχιστον των μεγάλων Δήμων του λεκανοπεδίου, να μην είναι τερτίπια για να ανοιχτεί Κερκόπορτα στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ .....  διαχείριση απορριμμάτων...!
Β.Γ.

δημοσίευσε ...