Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου, απάντηση στη μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου Πειραιά για την αποκομιδή των απορριμμάτων.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                             ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 26 / 11 / 2010

ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ                                           Αρ. Πρωτ.: 41
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΡΕΤΣΙΝΑ 45
18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499
Email:somedp@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.


                                                            Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Περιμέναμε από τον απερχόμενο Δήμαρχο Πειραιά κο. Παναγιώτη Φασούλα ότι τουλάχιστον τώρα που λήγει η θητεία του στο Δημαρχιακό θώκο του Πειραιά να είχε μια πιο ξεκάθαρη πολιτική στάση, χωρίς λαϊκισμούς και γραφικότητες.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι και στην χτεσινή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, μιλάει αόριστα και με γενικότητες για συντεχνίες που δρουν στον Πειραιά και τον πολεμούν, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, παρουσιάζοντας προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων και καταστώντας τη πόλη βρώμικη και αντιαισθητική.

Είναι εύλογο να περιμέναμε να ακουστούν επιτέλους τα ονόματα αυτών των συντεχνιών που βλέπει ο κύριος Φασούλας να καταδικάζουν σε απαξίωση έναν ολόκληρο Δήμο και να παίζουν με την υγεία των Δημοτών του.

Διασπείροντας αόριστες κατηγορίες και γενικούς αφορισμούς φρονούμε ότι δεν καταδεικνύεις ενόχους αλλά κρύβεις την αλήθεια, αποποιήσε τις ευθύνες σου για λάθη και παραλήψεις που ο ίδιος υπέπεσες.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, εμείς δεν εθελοτυφλούμε, το αναγνωρίζουμε και το παλεύουμε με τα όποια μέσα μας έχουν απομείνει.

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι το πρόβλημα έγκειται στην απόλυση (λήξη συμβάσεων) εκατό «100» εργαζομένων από το Χ.Υ.Τ.Α Άνω Λιοσίων και το Σ.Μ.Α Σχιστού, πράγμα που δυσχεραίνει και καταστεί πολύ χρονοβόρα (6 ώρες Μ.Ο. αναμονής του απορριμματοφόρου) την εναπόθεση των απορριμμάτων στους εν λόγω χώρους, είτε ταφής, είτε μεταφοράς. Δεν μπορούν πλέον, λόγω της σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού που δημιουργήθηκε, να δεχτούν τον όγκο απορριμμάτων που δέχονταν το προηγούμενο διάστημα. Πρόβλημα βέβαια που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της Αττικής πλην του προνομιούχου Δήμου Αθηναίων που χρήζει ειδικής μεταχείρισης.

Αν δεν μπορεί ο Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων να δεχτεί απορρίμματα δεν μεταφορτώνει απορρίμματα και ο Σ.Μ.Α. Σχιστού, έτσι δεν μπορούμε και εμείς με τη σειρά μας να κάνουμε διαρκή αποκομιδή.

Παράλληλα έχουμε και όλα εκείνα τα στοιχεία που φανερώνουν ότι στην κυριολεξία πολεμάμε με ελλειπή μέσα προκειμένου να καθαρίσουμε την πόλη από τα σκουπίδια, τα οποία στοιχεία όταν μας ζητηθούν θα τα καταθέσουμε. Όπως επίσης και αν δεν σκεπτόμασταν πάνω από όλα τους Δημότες του Πειραιά , είχαμε τον δικαιολογημένο τρόπο να φέρουμε αντιδράσεις που θα δημιουργούσαν προβλήματα.

Ας κοιτάξουν λοιπόν οι αρμόδιοι να λύσουν οριστικά το πρόβλημα που έχει προκύψει, ας κρατήσουν τη χωματερή και το Σταθμό Μεταφόρτωσης ανοικτά και τότε αν δεν γίνει σωστή αποκομιδή να επιδοθούν στο κυνήγι φαντασμάτων εργαζομένων και μαγισσών συντεχνιών.

Φτάνει πια !

Είμαστε εργαζόμενοι στη Καθαριότητα, ανακατευόμαστε με τα σκουπίδια, αλλά σκουπίδια δεν είμαστε όπως θέλουν να μας αντιμετωπίζουν.

Από το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά

δημοσίευσε ...