Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ Χ.Υ.Τ.Α. ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ




                                                                                                        Αθήνα, 6 Απριλίου 2011

                                                              Αριθμ. Πρωτ.: 397


                                                              Προς:
1.       Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Γιάννη Ραγκούση
Βασ. Σοφίας 15
106 75 – Αθήνα
2.       Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο Παπουτσή
Παν. Κανελλόπουλου 4
101 77 – Αθήνα

                                                              Κοινοποίηση:
1.       Πρόεδρο και Μέλη
του Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.
Κότσικα 4
104 34 – Αθήνα
2.       Πρόεδρο και Μέλη
του Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.
Άντερσεν 6 & Μωραΐτη 90
115 25 – Αθήνα
3.       Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.


Κύριοι Υπουργοί,

Σας είναι γνωστό το νέο τραγικό συμβάν με το θάνατο ενός ρακοσυλλέκτη το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής και τα γεγονότα που ακολούθησαν.

Δυστυχώς, ο χώρος του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής έτσι όπως λειτουργεί σήμερα δεν παρέχει καμία ασφάλεια στους ανθρώπους που εργάζονται κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Η καταγραφή σε σύντομο χρονικό διάστημα νέου θανατηφόρου ατυχήματος και η καθημερινή  βία σε βάρος του προσωπικού του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής και των εργαζομένων που την επισκέπτονται (οδηγοί και εργάτες), αποδεικνύει ότι η κατάσταση έχει γίνει πλέον ανεξέλεγκτη και άκρως επικίνδυνη.

Οι συνάδελφοι που εργάζονται σε αυτόν τον δύσκολο χώρο, καθημερινά ζουν με την αγωνία αν θα γυρίσουν σώοι και αβλαβείς στις οικογένειές τους.

Η Διοίκηση του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. ενώ γνωρίζει το πρόβλημα πολύ καλά δείχνει εγκληματική αμέλεια. Δεν λαμβάνει μέτρα με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει, ενώ λόγω των τραγικών παραλείψεων εκτίθενται καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι του κλάδου σε τρομερούς κινδύνους.

Τα γεγονότα που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής αγγίζουν τα όρια της εγκληματικής αδιαφορίας. Σε άλλη χώρα  θα είχε σταματήσει η λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Διαφορετικά η Διοίκηση του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. θα πρέπει άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Είναι ανεπίτρεπτο στην Κερατέα να επιστρατεύονται δυνάμεις των Μ.Α.Τ. και επί μήνες να συγκρούονται με πολίτες για την προστασία των μηχανημάτων των εργολάβων και στη Φυλή να μην κινητοποιείται και ενδιαφέρεται κανείς για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και για την προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος.

Κύριοι Υπουργοί,

Στον Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής, εκτός από τους εργαζόμενους στον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., εργάζονται καθημερινά εκατοντάδες συνάδελφοί μας από όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου και η ΑΣΦΑΛΕΙΑ τους είναι υπόθεση και της Ομοσπονδίας μας.

Γι’ αυτό πριν είναι πολύ αργά και θρηνήσουμε νέα θύματα, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων για την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Επειδή η ανοχή και η αντοχή μας στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαντλήθηκε σας καλούμε να προβείτε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την ασφαλή λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής. Σε αντίθετη περίπτωση, σας γνωρίζουμε ότι με απόφαση της Ομοσπονδίας ο χώρος του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής θα λειτουργεί μόνο όταν είναι ασφαλές το προσωπικό.

Η ανύπαρκτη Διοίκηση του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. ας αναλάβει έστω και την τελευταία στιγμή τις ευθύνες της απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους και να μην απαξιώνει τον φορέα παραχωρώντας σε ιδιώτες τη διαχείριση του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

         Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                   Γιώργος Καταχανάς

δημοσίευσε ...