Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Απανθρωπιά Δημοτικών Αστυνομικών στο Δημαρχείο Πειραιά



Αναδημοσίευση από:
http://fonipeiraioton.blogspot.com/2011/04/blog-post_1513.html

Με μεγάλο κόπο κατάφερε η Ελένη Σταματάκη και ο ηλικιωμένος περαστικός να στήσουν όρθια την κακοποιημένη και πεσμένη γυναίκα από την έξοδο της ράμπας των ΑΜΕΑ, έξω από το Δημαρχείο Πειραιά, όπου την έσυραν και την πέταξαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που φρουρούσαν το Δημαρχείο, στις 9 το πρωΐ, την Πέμπτη 28 Απριλίου.

Στην δίκαιη αγανάκτηση των παρισταμένων και των περαστικών οι αστυνομικοί δικαιολόγησαν την πράξη τους λέγοντας «έβρισε το Δήμαρχο», ενώ κάποια νεαρά αστυνομικίνα συμπλήρωσε «μου επιτέθηκε».

Αποτρόπαιη και αδικαιολόγητη η πράξη να σέρνεται στο τσιμέντο μία μεγάλη και ανυπεράσπιστη γυναίκα σαν σακί με σκουπίδια και απορρίμματα.

Δυστυχώς οι αστυνομικοί κινήθηκαν απειλητικά και κατά του Αρχισυντάκτη μας με φράσεις ανάρμοστες για λειτουργούς που είναι για την τήρηση της τάξης, όπως: «Η κωλοφυλλάδα σου» ή «γιατί πήρες φωτογραφίες εκβιαστή;». Πιο τολμηρός ο επικεφαλής τους τον έπιασε από τα πέτα εκστομίζοντας φοβέρες για μηνύσεις, θέλοντας να καταστρέψει τη φωτογραφική μηχανή και τις φωτογραφίες.

Αυτό μόνο δεν είχαμε μέχρι τώρα δει στον Πειραιά και φαίνεται πως ήρθε η ώρα να το βιώσουμε και μάλιστα με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. 
Γιάννης Κανατσέλης

megalo-limani:
"timeo Danaos et dona ferentes"
  Β.Γ.

δημοσίευσε ...