Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι.....


Κάπως έτσι φαίνεται να αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου.

Μόνο που το κάνουν απ’  την «ανάποδη», δηλαδή πρώτα βγαίνει ο Δήμαρχος και δίνει τα εύσημα στους εργαζόμενους της καθαριότητας , αναγνωρίζοντας όπως και όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις που απαρτίζουν το Δημοτικό  Συμβούλιο Πειραιά… 

ότι υπερβάλουν εαυτό για να είναι η πόλη καθαρή,

ότι έχει εντατικοποιηθεί η εργασία των εργαζομένων σε μεγάλο βαθμό,

ότι η πόλη παρουσιάζει πολύ καλύτερο πρόσωπο

ότι υπάρχουν λόγοι και παράγοντες που δυσχεραίνουν την αποτελεσματικότητα  τους όπως σοβαρή έλλειψη προσωπικού , έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού, δυσλειτουργία των χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων …..

Αφού λοιπόν σύμφωνα με όλα αυτά, πρώτα  «τους άλειψε με μέλι» ο Δήμαρχος … έρχεται ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος της Καθαριότητας…  «να τους κάψει», αφήνοντας αιχμές για τους εργαζόμενους και τις «νοοτροπίες» τους.

Λες και το ότι ένα οκτάτονο γυρίζει πίσω χωρίς να έχει γεμίσει, δεν είναι ευθύνη του προγραμματισμού και του σχεδιασμού που έχει γίνει και φταίει ο εργάτης ή ο οδηγός. 

Θα περίμενε κανείς μια καλύτερη προσέγγιση του θέματος, τουλάχιστον από έναν άνθρωπο που πραγματικά έχει μεγάλη γνώση του αντικειμένου αλλά έχει να επιδείξει και μεγάλο έργο στην καθαριότητα του Πειραιά, όταν επί αντιδημαρχίας του, με το τριπλάσιο από το σημερινό, ανθρώπινο δυναμικό και με ένα στόλο απορριμματοφόρων εντελώς καινούργιο ….η καθαριότητα της πόλης ήταν σε πολύ ανώτερα  επίπεδα.

Εξίσου αντιφατικό είναι και το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή παρουσιάζεται να μην έχει βλέψεις μεν για ανάθεση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, αλλά δια στόματος Γενικού Γραμματέα αλλά κυρίως του Δημάρχου ακούστηκε ότι θα απαξιωθεί τελείως το Συνεργείο Συντήρησης και Επισκευής Οχημάτων – Μηχανημάτων μιας και σκοπεύουν να προμηθευτούν νέο στόλο οχημάτων που για την συντήρηση και επισκευή του θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η προμηθεύτρια εταιρεία.

Από τη μία, με απλά λόγια θα έχουμε, ένα προϋπολογισμό που μπορεί να τριπλασιάσει, τουλάχιστον, την αξία ενός οχήματος και από την άλλη θα έχουμε εργαζόμενους χωρίς αντικείμενο εργασίας που θα πληρώνονται μέχρι να συνταξιοδοτηθούν εκτός αν σκοπεύουν να καταργήσουν την υπηρεσία αυτή  (χωρίς να το λένε… ακόμα).

Γι’ αυτό ……
"timeo Danaos et dona ferentes"
  Β.Γ.

δημοσίευσε ...