Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15-6-2011



     Αθήνα, 16 Ιουνίου 2011

 


Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
 Fax: 210 3246165
Αριθμ. Πρωτ.: 204

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τη μεγαλειώδη συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή γενική απεργία καθώς και την πρωτόγνωρη συμμετοχή των εργαζομένων και της κοινωνίας στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια.
Οι εργαζόμενοι και η Ελληνική κοινωνία με τη μαζική συμμετοχή τους διατρανώνουν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης  και της Τρόικα, που για να εξυπηρετήσουν τους τραπεζίτες και τους δανειστές οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης που έχουν ως  στόχο  τον εκβιασμό, τον αποπροσανατολισμό και την υποταγή των εργαζομένων και της κοινωνίας στις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές.
Καταδικάζει για μια ακόμη φορά την προσφυγή της Κυβέρνησης στη χρήση βίας.
Η  καταστολή με διάφορους τρόπους και με τόνους δακρυγόνων δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αναστείλει και να κάμψει την απόφαση των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων για συνέχεια και κλιμάκωσης της συλλογικής τους δράσης.
Η παραμονή των απεργών και των διαδηλωτών στο Σύνταγμα και μετά τη χρήση χημικών εκφράζει τη διάθεση των εργαζομένων και της κοινωνίας για συνέχιση του αγώνα ενάντια σ’ αυτή την πολιτική, ανεξάρτητα από το ποιος την ασκεί και τα μέσα που χρησιμοποιεί.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις, αποφάσισε να μη συμμετέχει στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα συζητήσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία της, προειλημμένες  αντιλαϊκές αποφάσεις.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, όλους όσους πλήττονται από τα αντιλαϊκά μέτρα στο νέο αγωνιστικό ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 στις 7.00 το απόγευμα.

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...