Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη Απεργία την Πέμπτη 17/1/2019-Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11:00π.μ. στην Βουλή


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο Δημόσιο
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 11:00πμ, στη Βουλή
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα:
«την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή. 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή.


Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ με Δελτίο Τύπου καταγγέλλει την συνεχιζόμενη βία των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των εκπαιδευτικών.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγελία της συνεχιζόμενης καταστολής σε βάρος των εκπαιδευτικών
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει για μία ακόμα φορά τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους διαδηλωτές, κατά την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της 14ης Ιανουαρίου 2019, με βάση τις κυβερνητικές εντολές.
Για μία ακόμα φορά είχαμε τραυματισμό διαδηλωτών εκπαιδευτικών και φοιτητών με πιο σοβαρό αυτόν της συναδέλφου Βέτας Ρέππα, μέλους της Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η οποία τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά τη χρήση φυσούνας με χημικά, από αστυνομικό των ΜΑΤ, εξ’ επαφής στο σώμα της.
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς μας εμπαίζει με τις δήθεν καταγγελίες της δολοφονικής πρακτικής των ΜΑΤ και το δήθεν έλεγχο τους με ΕΔΕ από την Αστυνομική Διεύθυνση.
Δε χρειάστηκαν παρά μόνο τρεις μέρες από τις δηλώσεις της για να αντιμετωπίσουν οι διαδηλωτές εκπαιδευτικοί την ίδια συμπεριφορά από τις δυνάμεις καταστολής, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει την πλήρη ευθύνη και είναι αυτή που  διατάσσει και καλύπτει την καταστολή σε βάρος των αγωνιζόμενων που αμφισβητούν έμπρακτα την κυβερνητική πολιτική.

δημοσίευσε ...