Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης και Υποστήριξης

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης και Υποστήριξης των συναδέλφων και των αιρετών που αντιστάθηκαν στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί την Δευτέρα 29 Δεκέμβρη 2014, στις 11.00 το πρωί, έξω από την Εισαγγελία Εφετών Λ. Αλέξανδρας & Λουκάρεως συνδικαλιστικά στελέχη και εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του λεκανοπεδίου Αττικής σε συγκέντρωση Αλληλεγγύης και Υποστήριξης των συναδέλφων και των δημάρχων που δεν δέχτηκαν να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα της συγκυβέρνησης και αντιστάθηκαν στον προσχηματικό επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων.

Στον απόηχο της απεγνωσμένης προσπάθειας της συγκυβέρνησης να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, προκειμένου να πάρει παράταση του πολιτικού της βίου για να υλοποιήσει πρόθυμα τα νέα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές, συνεχίζεται η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός των εργαζομένων μέσω της ποινικοποίησης των αγώνων και αυτών που αντιδρούν και αντιστέκονται στις αντεργατικές επιλογές της.

Μετά από δύο αναβολές την Δευτέρα 29 Δεκέμβρη 2014 στις 11.00 το πρωί στην Εισαγγελία Εφετών (Λ. Αλέξανδρας & Λουκάρεως), έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων προσωπικού και οι Δήμαρχοι Χαλανδρίου και Ζωγράφου, γιατί δεν συνέβαλαν στο καλά οργανωμένο έγκλημα του προσχηματικού επανέλεγχου που σχεδίασε ο υπουργός διοικητικής …απορρύθμισης προκειμένου να βρεθούν «θύματα» εργαζόμενοι που θα ολοκληρώσουν τις ατελείωτες λίστες απολύσεων που έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο υπουργός και η κυβέρνηση που υπηρετεί, στην τρόικα.

Η «κλήση» στην εισαγγελία για να δώσουν εξηγήσεις οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνιστά βίαιη κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία. Ενώ ξεκάθαρη επίθεση των δυνάμεων εξουσίας Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στους Δημάρχους της Αριστεράς και καταστρατήγηση της διοικητικής αυτοτέλειας των Δήμων αποτελεί η «κλήση» από την εισαγγελία για εξηγήσεις των Δημάρχων που συμπαρατάχθηκαν και δυνάμωσαν τον αγώνα των εργαζομένων αντιλαμβανόμενοι ότι ο προσχηματικός επανέλεγχος στοχεύει σε απολύσεις εργαζομένων και ερήμωση των υπηρεσιών των δήμων.

Οι διατάξεις του 4250/2014 που αφορούν τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων με νέα κριτήρια, θα καταργηθεί στην πράξη από την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ των εργαζομένων όπως έγινε και με τις διατάξεις του ίδιου νόμου που αφορούσαν την «αξιολόγηση» με υποχρεωτική ποσόστωση. Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ έκανε την «αξιολόγηση» να μείνει στα χαρτιά και να μην εφαρμοστεί.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ

(Λ. Αλέξανδρας & Λουκάρεως), στις 11.00 το πρωί.

               27/12/2014                                                        ΜΕΤΑ-ΟΤΑ  

δημοσίευσε ...