Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. /20 Ιουλίου 2011/



           Αθήνα, 20 Ιουλίου 2011

                      Αριθμ. Πρωτ.: 239
Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
 Fax: 210 3246165



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κατήφορος της κυβερνητικής πολιτικής, οι χαριστικές ρυθμίσεις για τους έχοντες και η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της κοινωνίας δεν έχει τελειωμό. Οι μειώσεις των εισοδημάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο διαδέχονται η μια την άλλη και συνεχίζονται αδιάκοπα, παρά τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις και τις διακηρύξεις.
Το 2010 με το αντιλαϊκό μνημόνιο και τις επικαιροποιήσεις του, το εισόδημα των εργαζομένων στο Δημόσιο μειώθηκε κατά 25%.
Πριν από λίγες μέρες μέσα από το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό Νόμο προωθήθηκε και νέα μείωση, τουλάχιστον κατά 10% (κρατήσεις για ανεργία και Τ.Π.Δ.Υ., αναστολή μισθολογικής εξέλιξης, έκτακτη εισφορά, μείωση αφορολόγητου κ.λ.π.).
Πριν ακόμη όμως δημοσιευτεί ο εφαρμοστικός Νόμος με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε εσπευσμένα την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή και συζητείται στην αρμόδια επιτροπή, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις, αλλά και τα μέτρα της Κυβέρνησης για νέα μείωση εισοδημάτων με τη μείωση των επιδομάτων.
Η απόσυρση του σχετικού άρθρου από το νομοσχέδιο και η προώθησή του με τροπολογία ή μέσα από το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να καλύψει τη βαρβαρότητα της κυβερνητικής πολιτικής.
Αποκαλυπτικό μάλιστα της κυβερνητικής πολιτικής είναι ότι η αύξηση των κρατήσεων για την ανεργία και το Τ.Π.Δ.Υ. που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες και είχε εφαρμογή από 1-8-2011 με νέα διάταξη του νομοσχεδίου θα έχει αναδρομική ισχύ από 1-1-2011.
Με το νέο μισθολόγιο ανακοινώνονται και δρομολογούνται και νέες μειώσεις εισοδημάτων. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο όλο και περισσότερο αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στο σημερινό κόστος ζωής, στην εξόφληση των στεγαστικών δανείων και οδηγούμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τα επιτόκια στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων παραμένουν αμετάβλητα.

Ταυτόχρονα συγχωνεύονται και καταργούνται Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμοί, εργαζόμενοι οδηγούνται στην απόλυση και την ανεργία και τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά όπως η Υγεία και η Παιδεία υποβαθμίζονται.
Αυτή η πολιτική που αφήνει στο απυρόβλητο τους έχοντες και κατέχοντες και για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειστών και των τραπεζιτών οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στο μεσαίωνα, πρέπει να ανατραπεί.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους αγώνες, σε συνεργασία με τα κοινωνικά στρώματα που θίγονται, για να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα.
Με βάση τις παραπάνω εκτιμήσεις η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν θα παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, δεν θα νομιμοποιήσει, ούτε και με την παρουσία της, τις νέες ρυθμίσεις και τη νέα επίθεση σε βάρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...