Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Καθαριότητα του Δήμου Ναυπλίου



Δυστυχώς άλλος ένα συνάδελφος προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο θυμάτων - εργατών εν ώρα εργασίας στην Καθαριότητα. 

Πρόκειται για 40χρονο νέο που άφησε την τελευταία του πνοή πίσω από απορριμματοφόρο, την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Ναυπλίου.

Ο άτυχος συνάδελφος, εξέτιε ποινή φυλάκισης για χρέη, προσφέροντας κοινωνική εργασία στο Δήμο Ναυπλίου η οποία έληγε σε ένα μήνα.

Χαρακτηριστικό είναι το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΑΣΚ.ΟΤΑ (Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στους ΟΤΑ) για το συμβάν, καταγράφοντας την ωμή πραγματικότητα που επικρατεί στην Καθαριότητα των Δήμων :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Ναυπλίου

Ο 40χρονος εργάτης που έχασε την ζωή του πίσω από το απορριμματοφόρο του Δήμου Ναυπλίου είναι θύμα των αντεργατικών πολιτικών που θέλουν τους εργάτες καθαριότητας ανεκπαίδευτους, κατά προτίμηση συμβασιούχους και χωρίς ιδιαίτερα μέτρα ατομικής προστασίας.   

Τα χρέη  οδήγησαν το άτυχο εργάτη να κάνει κοινωνική εργασία πίσω από το απορριμματοφόρο του δήμου για να συντομεύσει τον χρόνο της κράτησης του, αλλά τελικά συντόμευσε και πολύ μάλιστα τον χρόνο της ζωής του.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος έρχεται να προστεθεί στους δεκάδες άλλους εργάτες που άφησαν την τελευταία τους πνοή πίσω από τα απορριμματοφόρα για ένα μεροκάματο μέσα στη βρώμα των σκουπιδιών και τις αρρώστιες.

Είχαν την τύχη ….να βολευτούν βλέπετε στο δημόσιο!!! Να γίνουν συνένοχοι με αυτούς που τους διόρισαν στο Δήμο. Να μιλούν ντροπαλά για την δουλειά που κάνουν.

Πίσω από τα απορριμματοφόρα η ζωή έχει μικρή  αξία, αλλά ακόμα και αυτή τη μικρή αξία   οι σοσιαλνεοφιλελεύθεροι κυβερνώντες και  οι χορτασμένοι κονδυλοφόροι την θεωρούν υπερβολικά μεγάλη.

Θέλουν πίσω από τα απορριμματοφόρα πρόσφυγες,  που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, δεν έχουν δικαιώματα, δεν έχουν ασφάλιση και θα αποφέρουν μεγάλα κέρδη στους επενδυτές που καραδοκούν να αναλάβουν την διαχείριση των απορριμμάτων.

Αυτούς εξυπηρετεί η κυβέρνηση με την διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή και δίνεται η δυνατότητα να αναλαμβάνουν και οι ιδιώτες τη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Γιατί πίσω από τα απορριμματοφόρα  δεν υπάρχουν μόνο κακοπληρωμένοι εργάτες και σκουπίδια. Υπάρχουν και μεγάλα κέρδη που δε νοιάζονται για τη ζωή των ανθρώπων.

28 Ιούλη 2011             ΑΣΚ-ΟΤΑ
 -----------------------------------------------------







"timeo Danaos et dona ferentes"
    Β.Γ.




δημοσίευσε ...