Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Αθήνα, 31 Αυγούστου 2011
 Αριθμ. Πρωτ.: 821





Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει τη συμπαράστασή της στις παρεμβάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου που αντιδρά στην επιχειρούμενη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση τμήματος της καθαριότητας του Κερατσινίου, εκχωρώντας το στην «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε.» με δικαιολογία… την «αδυναμία» των υπηρεσιών του Δήμου να εκτελέσουν το έργο.

Δικαιολογίες που εκφράζουν την κυρίαρχη πολιτική της εποχής και είναι ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας με στόχο την υπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντί η Δημοτική Αρχή να επιλέξει να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου, επιλέγει τον εύκολο δρόμο του ξεπουλήματος των υπηρεσιών. Οι δικαιολογίες για έλλειψη προσωπικού είναι μόνιμη σε όλους όσους επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε αγωνιστική ετοιμότητα και δηλώνει ότι συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή και στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας της επικίνδυνης και νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                 Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος              Γιάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...