Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε.






Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 955






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.


Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στη συνεδρίασή του την ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011, συζήτησε για τις αθρόες απολύσεις που πραγματοποιούνται την τελευταία χρονική περίοδο στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε.), οδηγώντας δεκάδες εργαζόμενους  στην ανεργία.

Οι απολύσεις στον ΣΚΑΪ, τον FLASH, στο ΕΘΝΟΣ και στα υπόλοιπα Μ.Μ.Ε. είναι ενταγμένες στην πολιτική του μνημονίου και της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικας και διευρύνει τον αριθμό των ανέργων στον ιδιαίτερο τομέα της ενημέρωσης του Ελληνικού Λαού. Kατά κύριο λόγο, οι απολυμένοι είναι εργαζόμενοι που αρνήθηκαν την υποταγή στις επιλογές της εργοδοσίας για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Απολύσεις που συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καταδικάζει και καταγγέλλει, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, η μη καταβολή των αποδοχών (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΡΑΔΙΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ κ.λ.π.) δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των εργαζομένων. Ιδιαίτερα καταδικάζει τις απολύσεις 21 εργαζόμενων στον 902  Αριστερά (Τηλεόραση και Ραδιόφωνο) οι οποίες συντελέστηκαν υπό ένα διαρκές και έντονο κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμού εκ μέρους της εργοδοσίας.

Οι απολύσεις και η ανεργία δεν έχουν χρώμα και ιδεολογία.  Δεν υπάρχουν καλές και κακές.  Όλες οδηγούν τους απολυμένους στην φτώχια και στην ανέχεια.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας καταγγέλλει τις απολύσεις των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. και εκφράζει την αγωνιστική του συμπαράσταση σε κάθε μορφή απόλυσης, τρομοκρατίας και εκβιασμών των κάθε λογής εργοδοτών.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

      Ο Πρόεδρος                Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος          Ιωάννης Τσούνης

δημοσίευσε ...