Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

«Η Δημοτική Αρχή Πειραιά εκφοβίζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 30 / 7 / 2015 αποφάσισε ομόφωνα ότι στηρίζει ξεκάθαρα την μαζική υπερψήφιση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που διενεργείται την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.


Η απόφαση μας αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις προθέσεις και την απόφαση που πήρε η δημοτική παράταξη «Πειραιάς Νικητής» του δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη και η οποία συντάσσεται ανοιχτά με τις εγχώριες εθελόδουλες πολιτικές ηγεσίες που στηρίζουν τις προτάσεις των τοκογλύφων δανειστών.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Μώραλη ανέβαλε την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να μην συζητηθεί και να μην παρθεί απόφαση για το δημοψήφισμα.


Εγκλωβισμένη στις κομματικές εντολές, όσο δήθεν ανεξάρτητη και να θέλει να παρουσιάζεται, η Δημοτική Αρχή του κ. Μώραλη δεν συστοιχίζεται μόνο με τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την συνέχεια των μνημονίων, την παράταση της λιτότητας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, όπως τους προστάζει το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο, αλλά υιοθετεί και τους εκβιασμούς, τις απειλές και την τρομοκράτηση των εργαζομένων προκειμένου να ελέγξει την ψήφο τους.


Οι επισκέψεις μελών της Δημοτικής Αρχής στους χώρους εργασίας και οι απειλές προς τους εργαζόμενους για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας τους, εντάσσονται στο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας και πανικού που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι τροϊκανοί «φίλοι» μας και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους.


Πρέπει να γνωρίζει ο Δήμαρχος Πειραιά  ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και δεν εκφοβίζονται από εκβιαστικά διλήμματα, οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό. Οι εργαζόμενοι που έχουν υποστεί την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των μνημονίων θα δώσουν μαζικό και βροντερό ΟΧΙ στη συνέχιση των μνημονίων της λιτότητας και των εκβιασμών.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ


Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά.

δημοσίευσε ...