Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Δήμος Αμαρουσίου : Όλα στους εργολάβους …

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» η οποία ασκεί έντονη κριτική στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, επανερχόμαστε για πολλοστή φορά καταγγέλλοντας το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που επιχειρεί να εδραιώσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαλύοντας τις υπηρεσίες του Δήμου και αναθέτοντας τη λειτουργία του σε ιδιωτικές εταιρίες, τώρα της φύλαξης και σε εξέλιξη είναι η οδοσάρωσης της υπηρεσίας καθαριότητας ενώ έχουν προηγηθεί αποφάσεις για την εκχώρηση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης και της σίτισης των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.
Οι ενέργειες του αντεργατικού και φιλοεργολαβικού πρόεδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη καθώς και της πλειοψηφίας των δημάρχων που εξακολουθούν να στηρίζουν τις πολιτικές δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ «ξηλώνουν» στην πράξη το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, άρθρο 7 του ν. 4368/2016 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ΙΔΑΧ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ είχε δηλώσει εξ αρχής ότι έχει σημασία να δούμε ποιοι αιρετοί θα προχωρήσουν στην εφαρμογή του νόμου και θα προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών για να αποφευχθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, όταν η κυβέρνηση δεν καταργεί το άρθρο 61 του Ν. 3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να εκχωρούν τις υπηρεσίες στους ιδιώτες και όταν η κυβέρνηση συντηρεί και επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (κοινωφελής εργασία, συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου κλπ).

Τα αποτελέσματα και οι απαντήσεις έρχονται από την πλειοψηφία και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», αναφέρει:

Η παράταξη Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι, στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και ευρύτερα, έχει αντιπαρατεθεί έντονα στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών που με μνημονιακή-νεοφιλελεύθερη συνέπεια αποφασίζει και αναθέτει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια.

Το τελευταίο δείγμα αυτής της τακτικής της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάθεση «φύλαξης» της περιοχής του κέντρου της πόλης σε ιδιωτική εταιρία, έναντι υψηλότατου τιμήματος.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε, ότι αυτή η τακτική, εκτός του ότι υπηρετεί οικονομικά συμφέροντα, στρέφεται ενάντια στο πνεύμα μιας ισχυρής τοπικής αυτοδιοίκησης, υπονομεύει τη αξία των εργαζόμενων στο Δήμο και στερεί από τους νέους αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Ελπίζουμε ο κ. Γ. Πατούλης λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, να μην αναθέσει σε κάποια ιδιωτική εταιρεία ακόμα και τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων ή και αυτή του Δημάρχου…

ΥΓ.  Είναι αυτή τη στιγμή ή όχι σε εξέλιξη διαγωνισμός για την παράδοση του οδοκαθαρισμού της πόλης σε ιδιώτες, προϋπολογισμού 800.000€ περίπου;

δημοσίευσε ...