Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Λιβαδειά, Δίστομο: Στάση εργασίας για ασφάλεια & υγιεινή εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δ. Λεβαδέων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, αφού μετά και την πρόσφατη έγγραφη τοποθέτησή του (29/07/2016) και κλήση προς τη Δημοτική Αρχή για να διαμορφώσει ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, στο χώρο που στεγάζονται οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων (πρώην σφαγεία), τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, όπου κυοφορείται μία υγειονομική «βόμβα» στην περιοχή  για τους εργαζόμενους συναδέλφους αλλά και για τους συμπολίτες μας, και σε συνδυασμό και με το πρόσφατο έγγραφο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για τα μέτρα πρόληψης της ελονοσίας (όπου στις εργασιακές ομάδες υψηλού κινδύνου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων και κηπουροί,  εργαζόμενοι στην αποκομιδή σκουπιδιών κ.ά.), δεν έχει διαπιστώσει καμία εξέλιξη.

Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και την ίδια τη δήμαρχο Λεβαδέων για επικοινωνιακή –και πάντως πλημμελή –  αντιμετώπιση του προβλήματος και  προκηρύσσει  στάση εργασίας την Τρίτη 30/08/2016 από τις 11:00 το πρωί έως και τις 15:00 το μεσημέρι στο Δήμο Λεβαδέων. Ταυτόχρονα η στάση εργασίας ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, ως έκφραση αλληλεγγύης στους συναδέλφους εργαζομένους του Δήμου Λεβαδέων .

Καθιστούμε υπεύθυνη τη δήμαρχο Λεβαδέων για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας εργαζομένου εμφανιστεί από εδώ και πέρα εξαιτίας των άθλιων συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στο συγκεκριμένο χώρο και προειδοποιούμε πως δεν κάνουμε καμία έκπτωση για την υγιεινή και ασφάλεια των συναδέλφων μας και σίγουρα καμία έκπτωση στις αρχές και στις αξίες μας ως συνδικαλιστικό όργανο εκπροσώπησης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι στο μακρύ –δυστυχώς– κατάλογο συναδέλφων μας ανά την επικράτεια που «έφυγαν» στο μεροκάματο του θανάτου να επιτρέψουμε να προστεθεί κανείς από τα μέλη μας.

Και όσο και αν κάποιοι αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους της καθαριότητας ως «…παιδιά ενός κατώτερου θεού», εμείς τους λέμε να κρατούν ψηλά το κεφάλι, να μην ντρέπονται για αυτό που κάνουν, γιατί με τη δουλειά τους προσφέρουν στους συμπολίτες μας, προσφέρουν στην κοινωνία, δίνουν παράδειγμα αλτρουισμού, πολιτισμού και προσφοράς  σε όλους μας!
Διαβάστε επίσης:


δημοσίευσε ...