Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

οι ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας κοστίζουν… ζωές!

 
Το τελευταίο αντίο είπαν προχθές Σάββατο 27 Αυγούστου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στην αδικοχαμένη Δήμητρα Σκουρογιαννάκη, εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου που άφησε μία ημέρα πριν την τελευταία της πνοή στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν μετά τον τραυματισμό της από απορριμματοφόρο εν ώρα εργασίας.
Να θυμίσουμε ότι η συνάδελφος Δήμητρα, μητέρα δύο παιδιών, στις 20 Ιουνίου παρασύρθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από το απορριμματοφόρο στο οποίο αποτελούσε πλήρωμα για την αποκομιδή απορριμμάτων.
Στην 46χρονη συνάδελφος από τον σοβαρό τραυματισμό της είχαν προκληθεί τραύματα στην κοιλιακή χώρα αλλά και στα κάτω άκρα της και χρειάστηκε να υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις. Ενώ η συνεχής παραμονή της στην Εντατική είχε επιφέρει και ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.
Για δύο μήνες, η συναδέλφισα έδινε μάχη με το χρόνο. Δυστυχώς όμως, παρά τις προσπάθειες και τη φροντίδα των γιατρών, ο οργανισμός της δεν άντεξε και το μεσημέρι της Παρασκευής κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου είχε εισαχθεί για πολλοστή φορά όλο το διάστημα της νοσηλείας της στο Νοσοκομείο
Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα της συναδέλφισας Δήμητρας Σκουρογιαννάκη που προστίθεται σε πλήθος εργατικών ατυχημάτων – δυστυχημάτων τα τελευταία χρόνια φανερώνει την εντατικοποίηση της εργασίας που παρουσιάζεται σε όλους Δήμους από την έλλειψη προσωπικού, αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει να εφαρμόζεται και από την σημερινή κυβέρνηση. Και όσο η κυβέρνηση δεν «ξεπαγώνει» τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τόσο θα θρηνούμε θύματα.

δημοσίευσε ...