Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Προσωρινοί πίνακες: Καμία επανάπαυση στην «κατανόηση» και τις υποσχέσεις του υπουργείου

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή πραγματοποίησαν χθες (29/9/2016) εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων Δήμων Αγίας Παρασκευής και Πετρούπολης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών που είχαν προκηρύξει τα Σωματεία με την στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μετά από απαίτηση των εκπροσώπων των εργαζομένων. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Βαγγέλης Σίμος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και σε συνεργασία με τον Αναπλ. Υπουργό κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη λόγω συναρμοδιότητας, εξέφρασε για άλλη μία φορά την δέσμευση και βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να βρεθεί η κατάλληλη λύση ώστε να παραμείνουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Όπως τόνισε στον υπουργό και ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος που συμμετείχε στην συνάντηση, το πρόβλημα είναι γνωστό στους συναρμόδιους υπουργούς εδώ και μήνες και θα έπρεπε ήδη να είχε δοθεί λύση αλλά δυστυχώς μόνο «κατανόηση» και υποσχέσεις εισπράττουν οι εργαζόμενοι και με αυτές δεν αντιμετωπίζονται οι απολύσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει, η λύση που χρειάζεται είναι πολιτική και πρέπει να δοθεί άμεσα και όχι το υπουργείο κωλυσιεργώντας να περιμένει να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με τους προσωρινούς πίνακες και εργάζονται πάνω από επτά χρόνια, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων και των πολιτών.

Είναι κοινά αποδεκτό από όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου περιορίστηκε για άλλη μια φορά στην υποσχεσιολογία και την αοριστολογία χωρίς καμία χρονική δέσμευση για κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα εξασφαλίζει την συνέχεια στην εργασία και μονιμοποίηση των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απόλυσης.

Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει υιοθετήσει από τις προηγούμενες αλλά και θέλει ενεργώντας κατά παραγγελία των δανειστών να παγιώσει κάθε μορφή ελαστικής σχέση εργασίας, διαλύοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και ρίχνοντας αυτές βορρά στις ορέξεις των εργολάβων και του κεφαλαίου.

Καμία επανάπαυση στις συνεχείς δεσμεύσεις του υπουργείου και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, ο αγώνας για μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που είναι στους οριστικούς πίνακες και εργάζονται για επτά και περισσότερα έτη καλύπτουν ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων και εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, συνεχίζεται.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 30-9-2016

δημοσίευσε ...