Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Σχόλιο του ΜΕΤΑ για τις αποφάσεις του Συνεδρίου ΝΔ

Το ΜΕΤΑ και σε σχέση με τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου της ΝΔ, απ’ όπου φαίνεται ο ακραίος νεοφιλελεύθερος χαρακτήρας της πολιτικής του, δηλώνει τα εξής:

1. Η δραματική οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, οφείλεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες, που κυβέρνησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η συνέχιση αυτών των πολιτικών, και μάλιστα στην ακραία τους μορφή, παρουσιάζονται από τον κ. Κ. Μητσοτάκη ως η διέξοδος από την κρίση. Αυτό περισσότερο ως ανέκδοτο φαντάζει.

2. Η κατάσταση οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγάλο κεφάλαιο χρησιμοποίησε τον παραγωγικό της πλούτο, την εργασία των εργαζομένων και τις επενδύσεις του Δημοσίου προς ίδιον όφελος. Η ΝΔ και ο κ. Κ. Μητσοτάκης το απαλλάσσει, για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο σε βάρος της χώρας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

3. Η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και ο λαός στενάζει, ενώ το κεφάλαιο συνεχίζει να φοροδιαφεύγει και να φοροαπαλλάσεται, η κερδοφορία του να αυξάνεται, οι πλούσιοι να έχουν τις καταθέσεις τους στην Ελβετία ή σε φορολογικούς παραδείσους και σε off shore εταιρείες. Η ΝΔ και ο κ. Κ. Μητσοτάκης το συγκαλύπτει και ζητάει περισσότερο ασυλία.

4. Η κατάσταση του ελληνικού δημοσίου, η αδιαφάνεια και η διαπλοκή είναι απότοκα του πελατειακού κράτους και της πρόσδεσής του στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Το λιγότερο κράτος που ευαγγελίζεται η ΝΔ και ο κ. Κ. Μητσοτάκης γίνεται για να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι παραγωγικές και κοινωνικές υπηρεσίες του Δημοσίου, να συρρικνωθούν τα εργασιακά δικαιώματα και να μετακυλιστεί το κόστος αυτών των υπηρεσιών στους πολίτες.

5. Κουβέντα βεβαίως δεν λέγεται για την παραγωγική αποδιάρθρωση της χώρας, τον περιορισμό και την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης και τη μετατροπή της σε μια χώρα παροχής υπηρεσιών, χωρίς καμιά παραγωγική βάση. Η ομολογία όμως αυτή θα αποκάλυπτε τις ιστορικές ευθύνες της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων που πρόσδεσαν τη χώρα μας στην ΕΕ και σε όλους τους οικονομικούς και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Η ΝΔ, ο κ. Κ. Μητσοτάκης και όλο το παλαιό μνημονιακό μπλοκ τα λένε αυτά, γιατί αισθάνονται ότι τους δικαίωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία πήρε τη σκυτάλη της ίδιας μνημονιακής πολιτικής και οδηγεί την κούρσα με μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερο πάθος στην ίδια διαδρομή.

Με την πολιτική της η κυβέρνηση δημιουργεί την αίσθηση σε πλατύτερα λαϊκά στρώματα, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος.

Τα ΜΕΤΑ θεωρεί ότι το πρόγραμμα της ΝΔ αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου μνημονιακού νομίσματος που εφαρμόζεται και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το πρόβλημα για τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό δε βρίσκεται στην ταχύτητα και στο βάθος της εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά στην ανατροπή τους.

Μόνο έτσι οι εργαζόμενοι ελπίζουν να έχουν ένα διαφορετικό μέλλον. Ένα μέλλον, όπου αυτοί και τα παιδιά τους δε θα ζουν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην ξενιτιά, με κοινωνικά επιδόματα και με μισθούς και συντάξεις πείνας, χωρίς εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, την ίδια ώρα που οι πλούσιοι θα αυγατίζουν τα κέρδη τους και θα συνεχίζουν την τριφηλή και προκλητική ζωή τους.

ΜΕΤΑ, 19-12-17

δημοσίευσε ...