Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Το ΠΑΜΕ πάσχει από μονοπωλιακή εμμονή ή κάνει ότι δεν ξέρει;



To META και σε σχέση με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, με την οποία σκοπίμως αποκρύπτεται η αλήθεια, για τις κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, με αφορμή τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης, δηλώνει τα εξής:
1. Το ΜΕΤΑ από το Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους πρότεινε στα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τη διαμόρφωση ενός συνεκτικού αγωνιστικού πλαισίου, που θα συμπεριελάμβαναν πολύμορφες κινητοποιήσεις, με κορύφωση τις γενικές πανεργατικές – παλλαϊκές απεργιακές δράσεις, χωρίς να καλλιεργείται ένα κλίμα αναμονής, για το πότε η κυβέρνηση θα έφερνε το σχετικό νομοθέτημα στη βουλή, όπως έκανε το ΠΑΜΕ.
2. Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε γενική απεργία μέσα στο Νοέμβρη και κλιμάκωση με ανάλογες αγωνιστικές παρεμβάσεις το Δεκέμβρη και το Γενάρη. Μάλιστα για ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζει η γραφειοκρατική ηγεσία της ΓΣΕΕ, πρότεινε την πρωτοβουλία του συντονισμού και της προκήρυξης της γενικής απεργίας να την έπαιρναν η ΑΔΕΔΥ, για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, τα Εργατικά Κέντρα ΑθήναςΠειραιά και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Οι παραπάνω συνδικαλιστικές οργανώσεις θα απευθύνονταν στο σύνολο της Εργατικής Τάξης, σ’ όλες τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας. Η πρόταση αυτή είναι και σήμερα επίκαιρη.
3. Γνωρίζει η ηγεσία του ΠΑΜΕ ότι η παράταξή μας στην ΑΔΕΔΥ, στη συνεδρίαση της ΕΕ στις 20 Δεκέμβρη, πρότεινε την προκήρυξη γενικής απεργίας μέσα στο Γενάρη. Το ίδιο έκανε στα μέσα του Δεκέμβρη και η Αγωνιστική Συνεργασία στο ΕΚΑ. Γνωρίζει επίσης ότι το ΜΕΤΑ δεν εκπροσωπείται στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και δεν έχει καμία σχέση με την ΕΑΚ, σε ΓΣΕΕ και ΕΚΑ. Το ΠΑΜΕ συνεχίζει φαίνεται να κατασκευάζει εύκολους αντιπάλους, για να εμφανίζεται ότι αυτό μονοπωλεί τη δυσαρέσκεια και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων.
Το ΜΕΤΑ, μαζί με το ΠΑΜΕ και τις Παρεμβάσεις, συνυπέγραψαν επίσης την πρωτοβουλία για άμεση σύγκληση της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, για άμεση προκήρυξη Γενικής Απεργίας μέσα στο Γενάρη, με τη συμμετοχή, αν είναι δυνατόν, και όλων των πληττόμενων από τα μνημόνια κοινωνικών στρωμάτων, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εμπόρους, τους επιστήμονες, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, για να μην ευνουχιστεί το δικαίωμα στην απεργία, για να μην εκπλειστηριαστεί η εργατική και λαϊκή περιουσία, να μην ξεπουληθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις, να μην εμπορευματοποιηθούν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και Ασφάλισης, του Νερού της Ενέργειας και της Μετακίνησης και να μην εκποιηθεί η δημόσια περιουσία για να αποπληρώνεται ένα άδικο και επονείδιστο χρέος στους δανειστές.

δημοσίευσε ...