Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Στου γιαλού τα «Βοτσαλάκια» βγαίνουν και …. «χάνοι» !!!


Μεγάλος «χάνος» ο συνάδελφος που επέλεξε μέσω της ανάρτησης του Δημάρχου Πειραιά στον  προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (fb) για την πλαζ «Βοτσαλάκια» (του Παρασκευά που λέγαμε μικροί), να τον παροτρύνει και να τον ενημερώσει, «Ρίξε και για μας καμιά βουτιά Δήμαρχε γιατί αύριο (σήμερα) σε θέλω  στις επάλξεις (!!!), βρήκα τα στοιχεία που έψαχνες και για το άτομο που ψάχνεις. Ο κύβος ερίφθει….(!!!)»
Σε πρόσφατη ανακοίνωση το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά είχε κάνει λόγο για εργαζόμενους οδηγούς και εργάτες καθαριότητας που ενώ έχουν προσληφθεί για την αποκομιδή των απορριμμάτων, έχουν ενταχθεί στο καθεστώς ασφάλισης των Β.Α.Ε., λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ), τα ΜΑΠ και το γάλα, έχουν μειωμένο ωράριο και επιπλέον ημέρες κανονικής αδείας και «απολαμβάνουν» και το «ταβάνι» των υπερωριών, εντούτοις χρησιμοποιούνται σε άλλες εργασίες ή είναι «εξαφανισμένοι», με αποτέλεσμα την δουλειά την δική τους να την επιφορτίζονται οι υπόλοιποι και μάλιστα χωρίς να τους καταβάλλονται οι υπερωρίες που τους αναλογούν από την υπερεργασία τους.
Με την ανάρτηση του συναδέλφου (ΥΕ εργάτης καθαριότητας) μάθαμε και σε τι εργασίες τους απασχολεί η Δημοτική Αρχή. Φαίνεται ότι εκτός των άλλων έχει συστήσει «γραφείο πληροφοριών» και με αυτόν τον τρόπο έχει επιλέξει να διοικεί τον Δήμο.
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά, αλλά θα τα προσεγγίσουμε σε επόμενη ανάρτηση, προς το παρόν να πούμε στον καλό συνάδελφο:
Άξιος ο μισθός και οι υπερωρίες σου …..συνάδελφε!!!

δημοσίευσε ...