Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Απόφαση κατά της άσκησης έφεσης για 13ο – 14ο απέσπασε ο ΣΕΟΕΛ


Έπειτα από τις συνεχείς παρεμβάσεις και την επιμονή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς (ΣΕΟΕΛ) και με τη συνδρομή όλων όσοι ψήφισαν να συζητηθεί το αίτημά του, στο χθεσινό (10/12/2018) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων έγινε ομόφωνα δεκτό το αίτημα του Συλλόγου με το οποίο ζητούσε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να ψηφίσουν υπέρ της καταβολής του 13ου – 14ου μισθού σε όλους τους εργαζόμενους και υπέρ της μη άσκησης ένδικων μέσων/ έφεσης κατά ουδεμιάς απόφασης που θα εκδοθεί και θα δικαιώνει τους εργαζόμενους.
Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο ΣΕΟΕΛ:
Συναδέλφισσες – οι, ως Σύλλογος εργαζομένων έχουμε δεσμευτεί και αποδεικνύουμε με συνέπεια στην πράξη ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε για τους συναδέλφους μας όσα δικαιούνται, χωρίς κανένα φόβο και δισταγμό. Η χθεσινή απόφαση δικαιώνει τη στάση, την επιμονή, την διεκδίκηση με σθένος του Συλλόγου μας, για ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και αποδεικνύει ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται!!
Βεβαιώνουμε όλους ότι από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο θέμα και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να παρέμβουμε αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε υπαναχώρηση από την πλευρά της διοίκησης.
Ανάλογη επιτυχία είχε ο ΣΕΟΕΛ και στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου.
Μετά από αίτημα του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, στο χθεσινό (10/12/2018) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, έγινε δεκτή η πρόταση του Συλλόγου μας, με την οποία ζητούσαμε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να ψηφίσουν υπέρ της καταβολής του 13ου – 14ου μισθού σε όλους τους εργαζόμενους και υπέρ της μη άσκησης ένδικων μέσων/ έφεσης κατά ουδεμιάς απόφασης που θα εκδοθεί και θα δικαιώνει τους εργαζόμενους.
Συναδέλφισσες – οι , ως Σύλλογος εργαζομένων έχουμε δεσμευτεί και αποδεικνύουμε με συνέπεια στην πράξη ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε για τους συναδέλφους μας όσα δικαιούνται, χωρίς κανένα φόβο και δισταγμό. Η χθεσινή απόφαση δικαιώνει τη στάση, την επιμονή, την διεκδίκηση με σθένος του Συλλόγου μας , για ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και αποδεικνύει ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται!!
Παράλληλα τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα στην πρόθεση της δημοτικής αρχής για απευθείας ανάθεση στον τομέα της καθαριότητας για συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα στην δημοτική ενότητα Αράχοβας , επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση μας κατά της οποιασδήποτε ιδιωτικοποίησης στην καθαριότητα. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας, αποδείξαμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να λυθεί με σαφώς μικρότερο κόστος για τους πολίτες, καταγγείλαμε τις ευθύνες της διοίκησης που τόσα χρόνια δεν έχει λύσει το ζήτημα (παρόλο που με πρωτοβουλία του Συλλόγου των εργαζομένων έχει ψηφιστεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια από το δημοτικό συμβούλιο νέος κανονισμός λειτουργίας της καθαριότητας που δίνει λύση στο πρόβλημα), αναδείξαμε τα – και νομικά – κωλύματα που ενδέχεται να προκύψουν με την λύση της απευθείας ανάθεσης που προωθεί η δημοτική αρχή.
Καλούμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και βεβαιώνουμε ότι από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο θέμα και θα είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να παρέμβουμε, προς όφελος των δημοτών.

δημοσίευσε ...