Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Μονοπώλιο και εργαλείο εκβιασμού η ΣΣΕ για την Συνδικαλιστική Ανατροπή,από «κοντά» ΔΑΚΕ και ΑΣΚ-ΟΤΑ


Σε νέα ήθη και λογικές που δεν έχουν σχέση με τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος, οδηγεί η απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή και ΔΑΚΕ) να αποσταλεί εξώδικο κατά της προσχώρησης άλλων συνδικάτων στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Με τον προσχηματικό τίτλο, «Υπεράσπιση του δικαιώματος της ομοσπονδίας για την υπογραφή ΣΣΕ…..» που έφερε ως θέμα η ΣΥΝΑΝ στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, καθώς και το εξώδικο που κατέθεσε για έγκριση, ουσιαστικά επιζητούν την κατάργηση του δικαιώματος που δίνει ο νόμος σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να αποδεχθούν και να προσχωρήσουν στην ΣΣΕ, όπως την υπογράφει η ΠΟΕ-ΟΤΑ με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Μπερδεύουν φαίνεται το δικαίωμα διαπραγμάτευσης και υπογραφής της ΣΣΕ από την πιο αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση που είναι η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με το δικαίωμα προσχώρησης που έχει δικαίωμα η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, πολύ περισσότερο που στον κλάδο μας υπάρχει το εξωφρενικό, η ΠΟΕ-ΟΤΑ να υπογράφει ΣΣΕ για τους ΙΔΟΧ, που δεν είναι μέλη της και που αρνείται να τους εγγράψει, κάνοντας τη ΣΣΕ γράμμα κενό για τους εργαζόμενους αυτούς!
Το ιδιοκτησιακό καθεστώς με το οποίο η Συνδικαλιστική Ανατροπή ενεργεί αυθαίρετα στην ομοσπονδία και το οποίο έχουμε αναγκαστεί να καταγγείλουμε πολλές φορές κατά το παρελθόν, με την απόφαση αυτή, παίρνει άλλες διαστάσεις με αρνητική επίδραση σε χιλιάδες εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο «μονοπωλιακός» χαρακτήρας που θέλει να προσδώσει η ΣΥΝΑΝ στις ΣΣΕ, προκειμένου να τις χρησιμοποιεί ακόμα και ως μέσο εκβιασμού, επινοώντας αόρατους εχθρούς που υποκρύπτουν κινδύνους για την κατάργηση του δικαιώματος της ομοσπονδίας να υπογράφει ΣΣΕ, στρέφεται σε βάρος εργαζομένων που η ίδια η Συνδικαλιστική Ανατροπή αρνείται την εγγραφή τους στα πρωτοβάθμια σωματεία και την ένταξή τους στην ομοσπονδία.
Ως ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταψηφίσαμε την πρόταση και το εξώδικο και δηλώσαμε ευθέως ότι τα επικοινωνιακά παραταξιακά παιχνίδια μεταξύ ΣΥΝΑΝ και ΔΑΣ-ΟΤΑ δεν μας ενδιαφέρουν. Τα δικαιώματα όμως των εργαζομένων, η υπεράσπιση και η θωράκιση τους μέσα και από τις ΣΣΕ αποτελούν σκοπό και λόγους διαρκούς πάλης.
Όσο η πλειοψηφία της ομοσπονδίας (ΣΥΝΑΝ – ΔΑΚΕ) αλλά και με τις ευθύνες της ΔΑΣ-ΟΤΑ (τελευταίο καταστατικό συνέδριο) εμμένουν στον διαχωρισμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τις εργασιακές τους σχέσεις, εξυπηρετώντας μικροπαραταξιακές και κομματικές σκοπιμότητες, τόσο θα υπάρχει διαμελισμός των εργαζομένων και κατακερματισμός των αγώνων του κλάδου. Για τον λόγο αυτό, το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ επανέφερε το αίτημα για πραγματοποίηση έκτακτου καταστατικού συνεδρίου, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με τους ΟΤΑ, να ενταχθούν στα πρωτοβάθμια σωματεία και στην δύναμη της ομοσπονδίας ανεξαρτήτου σχέση εργασίας.
Η ένθερμη υποστήριξη της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, που δεν μας εκπλήσσει, δημιουργώντας πλειοψηφία με την ΣΥΝΑΝ στην πρόταση και στο εξώδικο είναι αυτό που την προσδιορίζει ως πλειοψηφία, ακόμα και αν κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει, όπως βέβαια δεν μας εκπλήσσει και η υποστήριξη στην πλειοψηφία και στην πρόταση και στο εξώδικο που έδωσε η ΑΣΚ-ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), το ίδιο παίζεται και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία και στην ΑΔΕΔΥ.
Τέλος το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής καταδίκασε την αντικομμουνιστική, φασιστικής έμπνευσης αφίσα που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια στους δήμους του νομού Θεσπρωτίας, καθώς και τους διακινητές αυτής.


ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, Δεκέμβρης 2018

δημοσίευσε ...