Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΣΟΜΕΔΠ: αναστολή της αποκομιδής απορριμμάτων λόγω ψύχους – απροφύλαχτοι οι εργαζόμενοι.


Μετά το αίτημα του Σωματείου Οδηγών-Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά και προκειμένου να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, ελλείψει Μέσων Ατομικής Προστασίας από το ψύχος, δεν πραγματοποιήθηκε η αποκομιδή απορριμμάτων κατά τις βραδινές ώρες, όπως καθημερινά γίνεται.
Παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι παρέμειναν στην υπηρεσία τους για να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε δύσκολες καταστάσεις τυχόν δημιουργηθούν από την κακοκαιρία, έτσι ώστε οι δρόμοι του Πειραιά να παραμείνουν ανοικτοί και ασφαλείς για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.
Στο έγγραφό του προς τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά επισημαίνει:
κ. Δήμαρχε,
σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) από το απόγευμα της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019 και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης 8 Ιανουαρίου 2019 θα εξελιχθούν χαμηλές θερμοκρασίες και φαινόμενα χιονόπτωσης σε ολόκληρη την περιφέρεια Αττικής.
Τόσο για την υγιεινή όσο και για την ασφάλεια των εργαζομένων οι οποίοι στερούνται από το κενό που υπάρχει στην κείμενη νομοθεσία Μέσα Ατομικής Προστασίας από το ψύχος, αλλά και σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ οι δρόμοι από την χιονόπτωση δεν θα παρέχουν καμία ασφάλεια για τους εργαζόμενους ειδικά στα μεγάλα οχήματα,
Ζητάμε την αναστολή των εργασιών αποκομιδής απορριμμάτων από τις 10:00μ.μ. το βράδυ της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019 μέχρι τις 10:00π.μ. το πρωί της Τρίτης 8 Ιανουαρίου 2019 (σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων).
Οι εργαζόμενοι θα είναι παρόντες στην υπηρεσία τους κατά το ωράριο τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις (πχ. καθαρισμός οδών από χιόνι, ρίψη αλατιού κλπ) σε περίπτωση που θα παραστεί ανάγκη.  
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέα
Μιλτιάδης Λουκίσας                Αργύρης Φώτης


δημοσίευσε ...