Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καμιά απόλυση εργαζομένου στους Παιδικούς Σταθμούς


Ανακοίνωση - Καταγγελία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής Μοσχάτου - Ταύρου να απολύσει εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών
Με μια αιφνίδια απόφαση που αναρτήθηκε στο Διαύγεια, και χωρίς καμία άλλη συζήτηση η ενημέρωση προηγουμένως, το Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. ΔΟΠΑΚΑ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου πήρε απόφαση  να απολύσει 14 εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020.
Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι οριστικοί πίνακες των ωφελούμενων  γονέων από το ΕΣΠΑ και οι «μάντεις»  του Μοσχάτου Ταύρου έκριναν εν μέσω καλοκαιριού ότι οι 14 εργαζόμενοι του ΕΣΠΑ δεν πρέπει να συνεχίζουν να εργάζονται γιατί η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ θα είναι μειωμένη και κινδυνεύει η βιωσιμότητα του Δήμου.
Είναι αξιοσημείωτη η τοποθέτηση- καταγγελία της Διευθύντριας Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου  η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η απόφαση στην επίμαχη συνεδρίαση πάρθηκε τόσο βιαστικά και χωρίς καμία διευκρίνηση στο σώμα  σαν να ήταν προειλημμένη που δεν άφησαν κανένα περιθώριο για συζήτηση ούτε στην ίδια «για να μην καταλάβει και χαλάσει κάποια σχέδια»…
Το γεγονός αυτό συνδυαστικά με την ενίσχυση του κωδικού μισθοδοσίας των εκτάκτων υπαλλήλων των ΝΠΔΔ δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και ανησυχία για το μέλλον των Παιδικών Σταθμών του Δήμου  σχετικά με την πρόθεση της Διοίκησης για ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών τους.
Η   Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στηρίζει τους συναδέλφους των Συλλόγων Εργαζομένων του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου , τάσσεται στο πλευρό τους σε αυτόν τον αγώνα για την ανάκληση των απαράδεκτων απολύσεων και καλεί όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται την Τρίτη 16/7/2019 στις 7.00 μ.μ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δηλώνουμε απερίφραστα στην Διοίκηση του Δήμου ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία απόλυση εργαζομένου και θα μας βρουν μπροστά τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και κατάργησης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Παιδικών σταθμών.

δημοσίευσε ...