Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Καταλυτική η παρέμβαση εργαζομένων, γονέων και ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Δημ. Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου


Καταλυτική αποδείχθηκε η κινητοποίηση – παρέμβαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιούλη 2019 και είχε εξαγγείλει η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας.
Η δημοτική αρχή Μοσχάτου – Ταύρου κάτω από την πίεση των παρευρισκομένων εργαζομένων, γονέων και μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα και ουσιαστικά να μην εγκρίνει την αιφνιδιαστική απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου ΔΟΠΑΚΑ για απολύσεις εργαζομένων και την μείωση προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς.
Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η παρουσία μεγάλου αριθμού γονέων δείχνει ότι εκτός από τους εργαζόμενους και η κοινωνία κατανοεί την αναγκαιότητα της υπεράσπισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα όχι μόνο των Παιδικών Σταθμών αλλά όλων των υπηρεσιών των Δήμων, ενάντια και στις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και στην βούληση της πλειοψηφίας των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ιδιωτικοποιήσεις, που αποδεδειγμένα λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν τα υπερκέρδη του ιδιώτη.
Παρά την θετική έκβαση της κινητοποίησης – παρέμβασης και την απόσυρση του θέματος των απολύσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο, κανένας εφησυχασμός δεν χωράει στους εργαζόμενους του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου αλλά και όλων των Δήμων.
Με συσπείρωση, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα μέσα από τα συνδικάτα μας συνεχίζουμε τον αγώνα για,
Καμιά απόλυση εργαζομένου
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών
Κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / Ιούλιος 2019

δημοσίευσε ...