Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Με «πραξικοπηματική» συνεδρίαση η κ. Δούρου πέρασε την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής


Τελικά το πολιτικό θράσος της κ. Δούρου φαίνεται να γίνεται απύθμενο όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των «σκουπιδολάγνων» εργολαβικών ομίλων.
Αφού κάτω από την πίεση της κινητοποίησης των εργαζομένων, της ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2019 της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ δεν τόλμησε να παρουσιαστεί κανένα μέλος της, άκρως μυστικά και εντελώς αιφνιδιαστικά η πρόεδρος της κ. Ρένα Δούρου με την μορφή του κατ’ επειγόντως συγκάλεσε νέα συνεδρίαση την Πέμπτη 1 Αυγούστου το μεσημέρι, προκειμένου να περάσουν την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής.
Αυτό που αποφάσισε η κ. Δούρου με την συνυπευθυνότητα των παρόντων μελών στη συνεδρίαση, ουσιαστικά είναι η επέκταση του εγκλήματος σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας που διαπράττεται με την συνέχιση της λειτουργίας και την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και βέβαια την κερδοφορία των εργολάβων.
Όταν γράφαμε το «Δούρου και Πατούλης το ίδιο μαγαζί» δεν το γράφαμε από καταγγελτική μανία. Το καταμαρτυρεί το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή της κ. Δούρου τελικά όλα αυτά τα χρόνια υπονόμευσε ακόμα και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) που η ίδια έχει ψηφίσει, ανοίγοντας τώρα με τις αποφάσεις της τον δρόμο για να υλοποιήσει τα επίσης φιλοεργολαβικά σχέδια που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης και προβλέπει ΣΔΙΤ και εργοστάσια καύσης στον ΟΕΔΑ Φυλής.
Οι εργαζόμενοι και οι ενεργοί πολίτες συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το οριστικό κλείσιμο και αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Φυλής και την δημόσια, εναλλακτική και αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.
Έχουμε τον τρόπο αλλά και την δύναμη αυτές οι αποφάσεις να μείνουν στα χαρτιά.  
 
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / Αύγουστος 2019   

δημοσίευσε ...