Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΣΟΜΕΔΠ: Κλιμακώνουμε τον αγώνα και συμμετέχουμε στην Στάση Εργασίας στις 2/10/2019


Στις 2 Οκτώβρη 2019 κλιμακώνουμε τον αγώνα και συμμετέχουμε στην Στάση Εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως την λήξη του ωραρίου, ενάντια στην εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση στα συνδικάτα, στους μισθούς και στα δικαιώματά μας.
Η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες μέρες το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» με το οποίο συμπληρώνονται οι αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με νέες επώδυνες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και στο νόμο 1876/1990 που αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ).
Στόχος είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.
Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος με το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών και τον υπουργό Εργασίας ως ανώτατη αρχή, να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, ορίζοντας αυτός και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.
Με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση και δίνει την δυνατότητα στον εργοδότη να «επιβάλει» στον εργαζόμενο, για ορισμένο ή αόριστο χρόνο τη μετατροπή της πλήρους απασχόλησης σε μερική, καθώς και σε κάθε μορφή εκ περιτροπής απασχόληση.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά να μην ανεχτούν νέα μέτρα σε βάρος τους και να κόψουμε το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία
Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο»
Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης
Στις 2 Οκτωβρίου 2019 Συμμετέχουμε στην Στάση Εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη ωραρίου και Διαδηλώνουμε
Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια των ταξικών συνδικάτων
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...