Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΣΟΜΕΔΠ: Συνεχίζουμε τον αγώνα να καταργήσουμε την "αναπτυξή"τους στην πράξη


Την Πέμπτη το βράδυ με ψήφους μόνο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. ψηφίστηκε το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ξεκάθαρα εξυπηρετεί στην «ανάπτυξη» της κερδοφορίας των δήθεν επενδυτών, εμβαθύνοντας το μεσαιωνικό εργασιακό τοπίο με ακόμη πιο φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και επιβαρύνοντας επιπλέον οικονομικά τα λαϊκά νοικοκυριά που θα επωμιστούν τα κέρδη των «επενδυτών».
Η ψήφιση του άρθρου 178 (άλλαξε η αρίθμηση των άρθρων)του «αναπτυξιακού» νόμου που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων για την άλωση των υπηρεσιών των Δήμων και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα τους, δεν σημαίνει για τους εργαζόμενους την λήξη του αγώνα, όπως προφανώς θα επιθυμούσε η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο αγώνας των εργαζομένων για να μείνει στα χαρτιά ο «αναπτυξιακός» νόμος και να καταργηθεί στην πράξη, συνεχίζεται και μεταφέρεται στους Δήμους και τα δημοτικά συμβούλια που θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν και να εκμεταλλευτούν τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου εκχωρώντας μερικώς ή ολικώς αρμοδιότητες υπηρεσιών του Δήμου σε εργολάβους.
Παρακαταθήκη για την συνέχεια η μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στους Δήμους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις του κλάδου που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας. Ενώ σύμμαχοι στον αγώνα παραμένουν οι δημότες που κατανοούν ότι ο αγώνας που δίνεται τους αφορά και έχει άμεση σχέση με τους ίδιους που θα κληθούν να πληρώσουν τα υπερκέρδη των εργολάβων.
Ο συντονισμός της δράσης των σωματείων του Δήμου Πειραιά και η ενότητα ήταν τα βασικά συστατικά της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις του κλάδου.
Πρωτοστατούν όμως και στην εργασία τους και από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου που έληξαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, επιδίδονται σε αγώνα, όπως πράττουν καθημερινά, για τον καθαρισμό των λαϊκών συνοικιών του Πειραιά και ολόκληρου του Δήμου. Η ευθύνη του προγραμματισμού αποκομιδής βαραίνει την Δημοτική Αρχή και την υπηρεσία και όχι τους εργαζόμενους όπως επιχειρήθηκε να αποδοθεί κατά την διάρκεια της απεργίας.
Συνεχίζουμε το αγώνα μας για
Να υπερασπίσουμε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα ΟΛΩΝ των υπηρεσιών
Να διασφαλίσουμε την εργασία μας
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση όλων των μορφών ελαστικών σχέσεων εργασίας
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...