Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Δήμος Καστοριάς: Με εκβιαστικά ψευδοδιλλήματα και «κανιβαλισμό» επιχειρούν απολύσεις εργαζομένων


Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ με ανακοίνωση κατήγγειλε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Καστοριάς και του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου να προχωρήσει στην απόλυση 8 εργαζομένων που απασχολούνται στους Παιδικούς Σταθμούς με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
Παρά το γεγονός ότι η απόφαση, για την απόλυση των οκτώ (8) εργαζομένων, δεν συγκέντρωσε ούτε την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών  και του ότι έχει αποδειχθεί ότι ο οικονομικός λόγος που προσχηματικά επικαλείται η Δημοτική Αρχή,  προκειμένου να απολύσει εργαζόμενους έχει καταπέσει και μάλιστα με «θόρυβο», συνεχίζει να επιμένει φέρνοντας το θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.
Η ταύτιση της Δημοτικής Αρχής Καστοριάς με την κυβέρνηση της Ν.Δ. στην «ανάπτυξη» και τις ιδιωτικοποιήσεις κάνει παραπάνω από ξεκάθαρο τον σχεδιασμό της: θέλει απολύσεις εργαζομένων για να προχωρήσει στη συγχώνευση και κατάργηση Παιδικών Σταθμών  και τελικά να ανοίξει το δρόμο στους ιδιώτες.
Με εκβιαστικά ψευδοδιλλήματα, ότι αν δεν απολυθούν οι οκτώ (8) θα απολυθούν και οι δεκαοκτώ (18) εργαζόμενοι του ΕΣΠΑ των Παιδικών Σταθμών,  ο Δήμαρχος Καστοριάς προσπαθεί να κάμψει τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά όπως φαίνεται και συμβούλων της δικής του παράταξης, ενώ με την δημιουργία κλίματος κανιβαλισμού μεταξύ των εργαζομένων, ευελπιστεί να μην υπάρξει καμία αντίσταση και αντίδραση στις ενέργειες του.
Η προκλητικότητα και οι μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής του κ. Κορεντσίδη δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Καστοριάς με την μαζική και δυναμική παρουσία τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για απολύσεις.
Να απαιτήσουμε:
Καμία απόλυση εργαζομένου, ανανέωση όλων συμβάσεων και μετατροπή σε Αορίστου Χρόνου
Μεταφορά των βρεφικών τμημάτων και του προσωπικού της Δημοτικής Επιχείρησης  καθώς και την συγκέντρωση όλων των παιδικών και βρεφικών σταθμών στο Δήμο
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας του Δήμου
Οι Δήμοι δεν είναι επιχειρήσεις, όπως διαλαλεί ο Δήμαρχος. Χρέος του είναι να παρέχει δωρεάν και υψηλά ποιοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες.
Με τον αγώνα μας δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν τους Δήμους σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που θα ξεζουμίζουν οικονομικά και κοινωνικά τους εργαζόμενους και τους δημότες.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / Οκτώβρης 2019

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καστοριάς  ΕΔΩ


δημοσίευσε ...