Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησαν οι εργασίες του 47ου Ενδιάμεσου Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει την πραξικοπηματική ενέργεια της πλειοψηφίας του προεδρείου του 47ου Ενδιάμεσου Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ να καταργήσει, αυθαίρετα και αυταρχικά, το δικαίωμα να αποφασίζουν οι αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων συλλόγων στο συνέδριο για την κάθε πρόταση που κατατίθεται, ως το κυρίαρχο όργανο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το καταστατικό της ομοσπονδίας.
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στο συνέδριο κατέθεσαν πρόταση για πραγματοποίηση καταστατικού συνεδρίου προκειμένου το 47ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ να λάβει την υπόσταση που του αξίζει και όχι να αποτελεί άδειο πουκάμισο, «εκδρομική εξόρμηση» για τους συνέδρους των Σωματείων της περιφέρειας, όπως τους το πουλάνε συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Πρωτίστως όμως η πρόταση που καταθέσαμε στο προεδρείο του συνεδρίου αποσκοπούσε στην ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων στους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη δύναμη της ομοσπονδίας, ξεπερνώντας έτσι παθογένειες και αδυναμίες πολλών χρόνων.
Οι μάσκες όμως έπεσαν για άλλη μία φορά στις συνδικαλιστικές παρατάξεις της πλειοψηφίας (ΣΥΝ.ΑΝ – ΔΑΚΕ) που προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι δεν φταίνε οι ίδιοι αλλά πάντα οι άλλοι.
Προτείναμε, ότι δεν μπόρεσε να κάνει το 35μελές Γενικό Συμβούλιο την προηγούμενη ημέρα (Κυριακή 8/12/2019) να δοθεί η δυνατότητα στο κυρίαρχο όργανο που αποτελεί το σώμα του συνεδρίου να το πράξει.
Η ΣΥΝ.ΑΝ. όμως, συνεπικουρούμενη από την ΔΑΚΕ, πραξικοπηματικά δεν άφησε το κυρίαρχο όργανο να αποφασίσει, αλλά και με τραμπουκισμούς και γηπεδικές συμπεριφορές, εφαρμόζοντας το νόμο της ζούγκλας, επιχείρησε να επιβάλει την θέση της.
Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την βάρβαρη επιθετική ενέργεια του επικεφαλής της ΣΥΝ.ΑΝ και προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκου Τράκα κατά του δημοσιογράφου Γιώργη Χρήστου, προκειμένου να του αποσπάσει βίαια το κινητό του, με το οποίο αποθανάτιζε τα γεγονότα.
Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοιες τακτικές που όχι μόνο δεν βοηθούν στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, που υποκριτικά επικαλούνται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ, αλλά το γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και το οδηγούν σε μεγαλύτερη απαξίωση και στην απώλεια εμπιστοσύνης των εργαζομένων προς τα συνδικάτα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν σε ταξικά και αγωνιστικά συνδικάτα που δεν τους διαχωρίζουν σε «πατρικίους» και «πληβείους»  και μέσα από αυτά να δώσουν την μάχη για την πραγματική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και ζωή με αξιοπρέπεια.                                             
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 10-12-2019

δημοσίευσε ...