Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Διαμάντω Μανωλάκου: Η Δημοτική Αρχή Πειραιά κλιμακώνει την επίθεση και τον αυταρχισμό σε βάρος των εργαζόμενων στην καθαριότητα του Δήμου


Σε δήλωσή της, σχετικά με τις πειθαρχικές διώξεις και πρόστιμα σε βάρος υπαλλήλων στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Β' Πειραιά και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πειραιά τονίζει τα εξής:
Η Δημοτική Αρχή Πειραιά κλιμακώνει την επίθεση και τον αυταρχισμό σε βάρος των εργαζόμενων στην καθαριότητα του Δήμου. Αφετηρία αυτής της επίθεσης ήταν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της καθαριότητας τον Οκτώβρη ενάντια στο άρθρο 178 του νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ, που δίνει τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια με ισχνή πλειοψηφία να αποφασίζουν την εκχώρηση των τομέων αυτών σε ιδιώτη όταν συντρέχουν λόγοι «έκτακτης ανάγκης». Σε εκείνο το Δ.Σ. ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Διοίκησης και της μείζονος αντιπολίτευσης επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα σωματεία των εργαζόμενων, στοχοποιώντας το δικαίωμα στον αγώνα και την απεργία. Μάλιστα, ο ίδιος ο Δήμαρχος το χαρακτήρισε μέτρο το οποίο “θα το αξιοποιήσει” σε περίπτωση νέας απεργίας, ώστε να μη γεμίσει -όπως προσχηματικά δήλωσε- σκουπίδια η πόλη.
Σήμερα η Δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό-απεργοκτόνο νομοθετικό οπλοστάσιο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της τωρινής της ΝΔ, που θέλουν να επιβάλλουν -πέρα από τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα- σιγή ιχθύος στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, επιβάλλει πρόστιμα και ποινές σε εργαζόμενους του Δήμου, χωρίς πρότερο έλεγχο, χωρίς καν να καλούνται οι εργαζόμενοι στο πειθαρχικό όργανο, παρακρατώντας χρήματα παρανόμως από το μισθό τους. Ο αυταρχισμός αυτός της Δημοτικής Αρχής είναι απαράδεκτος.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά. Εκτός από την εντατικοποίηση της εργασίας τους, βλέπουν να κατηγορούνται αδίκως και χωρίς στοιχεία και να εξανεμίζεται το πενιχρό εισόδημά τους.
Καλούμε εδώ και τώρα τον Δήμαρχο να πάρει θέση και να επιστραφούν οι παράνομες παρακρατήσεις.

δημοσίευσε ...