Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν – Κινητοποίηση την Παρασκευή 4/9/2020 έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών

 


Δήμαρχοι και Κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ σε κρίσιμες κοινωνικές δομές όπως οι παιδικοί σταθμοί, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Με λαγούς τους Δημάρχους Αλίμου, Περιστερίου, Αγίας Παρασκευής και Χαϊδαρίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός τους να εξοικονομήσουν χρήματα από τις κοινωνικές δομές για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Για μία ακόμα φορά, την καπιταλιστική κρίση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καλούνται να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Την ώρα που η πανδημία δημιουργεί νέες ανάγκες για υποδομές και εργαζομένους ώστε με ασφάλεια βρέφη, παιδιά και νέοι να φροντίζονται και να αθλούνται, οι αποφάσεις κυβέρνησης και δημάρχων δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερους κινδύνους λόγω της μείωσης του προσωπικού. Είναι αυτή η πολιτική που θυσιάζει ακόμα και την υγεία των παιδιών μας για τα κέρδη των λίγων. 

Εκτός όμως από την κυβέρνηση και τους δημάρχους αποφασισμένοι είναι και οι εργαζόμενοι που από το κατακαλόκαιρο δίνουν την μάχη στα δημοτικά συμβούλια και στους δρόμους απέναντι στις απολύσεις, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Μάλιστα αυτή η μάχη αποκαλύπτει ξεκάθαρα και τα όρια της δημοκρατίας τους, που χάνει και τα προσχήματα της, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απολύσεις. Και τι δεν είδαμε όλο αυτό το διάστημα: άλλες εισηγήσεις να συζητιούνται και άλλες τελικά να ψηφίζονται, δημοτικά και διοικητικά συμβούλια διά περιφοράς ακόμα και παραμονές 15αύγουστου, τηλεφωνικές απολύσεις την ίδια περίοδο, εισηγήσεις “έκπληξη” της τελευταίας στιγμής με χειρότερους όρους στη σύμβαση για τους εργαζόμενους. Φτάσαμε στο σημείο η μειοψηφία να διαγράφει τις ψήφους της πλειοψηφίας (!!!!) σε διοικητικό συμβούλιου νομικού προσώπου. Να την χαίρονται αυτή τη δημοκρατία! Αποκαλυπτική είναι και η αντίληψή τους για τη μητρότητα και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στις απολυμένες, στη συντριπτική πλειοψηφία, γυναίκες συμπεριλαμβάνουν εγκυμονούσες, μονογονεϊκές οικογένειες, γυναίκες που μόλις ανάρρωσαν από σοβαρές επεμβάσεις.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ είναι από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων, που αγωνίζονται για την ζωή τους και την ζωή των οικογενειών τους, στο δρόμο και στα δημοτικά συμβούλια. Είναι αυτός ο αγώνας που βάζει εμπόδια και τους οδηγεί να αποκαλύψουν το ταξικό τους μίσος, το μίσος τους για τους εργαζόμενους, προκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 9.30 το πρωί καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα ΕΣΠΑ να ενώσουν τη φωνή τους και να διαδηλώσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει να κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις των δημάρχων της.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με καθημερινές παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια, ενημέρωση των γονέων για τις εξελίξεις και μαζική συμμετοχή στη παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά!  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ    

δημοσίευσε ...