Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Αγία Παρασκευή: Ταπεινωτική ήττα της δημοτικής αρχής από τον αγώνα των εργαζομένων

 


Ηχηρό ΟΧΙ των εργαζομένων στις απολύσεις του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής 

Η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών του δήμου Αγίας Παρασκευής και η δυναμική τους αντίδραση στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου ενάντια στις απολύσεις 24 εργαζομένων, οδήγησε την Δημοτική Αρχή του κ. Ζορμπά σε ταπεινωτική ήττα. Την χαρακτηρίζουμε ταπεινωτική, γιατί τέτοια γίνεται από την στιγμή που αφορούσε το δικαίωμα στην εργασία 24 εργαζομένων των παιδικών σταθμών, αφορούσε το μέλλον τους και το μέλλον των οικογενειών τους.

Όσες απεγνωσμένες προσπάθειες και αν έκανε ο δήμαρχος κ. Ζορμπάς, παρά του ότι δεν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και η πρόεδρος του νομικού προσώπου των Παιδικών Σταθμών να αποδείξουν ότι οι 24 απολύσεις εργαζομένων είναι για το «καλό» του δήμου(?) αποκρούστηκαν από ακράδαντα επιχειρήματα των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στάθηκε αλληλέγγυο και στήριξε την κινητοποίηση των εργαζομένων με την φυσική παρουσία μελών του, όπως άλλωστε έπραξε και σε παρόμοιες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 στους δήμους Περιστερίου και Χαϊδαρίου όπου και εκεί οι δημοτικές αρχές απέλυαν εργαζόμενους Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ. Στην παρέμβαση μας στην συνεδρίαση ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι όπως κι αν θέλει να τις βαφτίσει η δημοτική αρχή, πρόκειται για στυγνές απολύσεις που στέλνει στην ανεργία 24 εργαζόμενους, τους οποίους στην περίοδο της καραντίνας τους χρησιμοποίησε σε άλλες υπηρεσίες και με αλλότρια καθήκοντα για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας που δημιούργησε η πανδημία .

Μεταξύ των άλλων επισημάναμε το παράνομο της εισήγησης καθώς δεν τεκμηριωνόταν «σπουδαίος λόγος» για την απόλυση εργαζομένων, την έλλειψη προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς όσο και σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου που δικαιολογεί επιπλέον προσλήψεις εργαζομένων και όχι απολύσεις, την αναλγησία της δημοτικής αρχής και τον κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζομένων που επιχειρούσε κάνοντας διαχωρισμό κλάδων και ειδικοτήτων, καθώς και τις ανάγκες που δημιουργούνται από την πανδημία του κορωνοϊού και το δεύτερο κύμα που προειδοποιούν συνέχεια οι επιστημονικοί φορείς.

Τέλος, υποστηρίξαμε την αναγκαιότητα και την υποχρέωση της κυβέρνησης και των δημάρχων να σταματήσει το καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας των εργαζομένων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Τα νομοθετικά δωράκια όμως της κυβέρνησης προς τους δημάρχους που στηρίζουν την πολιτικής της, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας ,την χθεσινή απόφαση με ψήφους 7-6 κατά των απολύσεων, πραξικοπηματικά την μετατρέπουν σε 6-0 καθώς σύμφωνα με την «δημοκρατία τους» δεν μετράνε οι αρνητικές ψήφοι. Όπως όμως τονίσαμε και στην δημοτική αρχή αλλά και στους εργαζόμενους, τίποτα δεν τελείωσε και η δημοτική αρχή δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχη, γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινάει και με ακόμα πιο δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων στην συνεδρίαση πλέον του δημοτικού συμβουλίου, η πλαστή απόφαση τους θα ανατραπεί!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

δημοσίευσε ...