Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν μας τρομοκρατεί!


 


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης με την καταδίκη σε 9 μήνες φυλάκιση με αναστολή του μέλους της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας, γεν. γραμματέα του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ Βασίλη Γκιτάκου από το μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών επειδή υπερασπίστηκε συνάδελφο που απειλούταν από τη Δημοτική Αρχή Αλίμου με απόλυση.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο Βασίλη Γκιτάκο.


 

Κυβέρνηση και δημοτικές αρχές έχουν τους νόμους τους, τα δικαστήρια τους. Με αυτά νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους για να σκύβουν το κεφάλι. Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η αστική δικαιοσύνη μόνο τυφλή δεν είναι όταν πρόκειται για την υιοθέτηση των ψεμάτων και των συκοφαντιών της εργοδοσίας όπως εκφράστηκαν από τη Δημοτική Αρχή Αλίμου. Αντίθετα εφαρμόζοντας το αντεργατικό οπλοστάσιο, που έχουν χτίσει όλες οι κυβερνήσεις, αυξάνει την τρομοκρατία και τη καταστολή του αγώνα των εργαζομένων.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ούτε οι απειλές, ούτε οι διώξεις, ούτε οι καταδικαστικές αποφάσεις. Ούτε οι νόμοι που φτιάχνουν οι κυβερνήσεις νομίζοντας ότι θα σταματήσουν τον αγώνα για το δίκιο μας. 

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν. Αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου. Τώρα δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματά μας ενάντια στη ποινικοποίηση της δράσης των εργαζομένων.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

δημοσίευσε ...