Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ στηρίζει τον Β. Γκιτάκο και καταδικάζει την βιομηχανία ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που έχουν στήσει κυβέρνηση και δήμαρχοι

 


Στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την καταστολή, απαντάμε με οργάνωση και αγώνα.

Η καταδικαστική απόφαση 9 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή που εξέδωσε χθες Τρίτη 1 Φλεβάρη 2022 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κατά του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέλους της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και γεν. γραμματέα του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, Βασίλη Γκιτάκου, γιατί υπερασπίστηκε συναδέλφισα που η δημοτική αρχή Αλίμου ήθελε να απολύσει με αυθαίρετες κατηγορίες και παράνομες διαδικασίες, αποτελεί ένα ακόμα απτό παράδειγμα ποινικοποίησης και ωμής παρέμβασης στη συνδικαλιστική δράση.

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες που άνοιξαν το δρόμο, νομοθετούν και ενισχύουν συνεχώς το οπλοστάσιο των εργοδοτών και των δημάρχων προκειμένου να απαλλαγούν από συνδικαλιστές και συνδικάτα, να απαλλαγούν από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Αυτός άλλωστε, όπως έχουμε καταγγείλει, είναι και ο στόχος του εκτρωματικού αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, θέλουν χειραγωγημένους και άβουλους συνδικαλιστές και τα συνδικάτα στο γύψο. Η αστική δικαιοσύνη που αποτελεί γρανάζι του συστήματος για άλλη μία φορά έπραξε τα «δέοντα», όπως κάνει στις περιπτώσεις που αφορούν εργατικά δικαιώματα, προχώρησε στην καταδίκη του συναγωνιστή συνδικαλιστή αποδεχόμενη τα ψεύδη και τις κατασκευασμένες κατηγορίες του δημάρχου Αλίμου και της αντιδημάρχου και αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ, που λόγω της ιδιότητας του δικηγόρου παρέστησαν στη δίκη και ως πολιτική αγωγή.

Η πολιτική και ταξική διάσταση όπως αναδείχθηκε σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο συναγωνιστής Βασίλης Γκιτάκος όπως και οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι συνδικαλιστές που τελικά αθωώθηκαν, δεν δικάστηκαν και τελικά καταδικάστηκε για τις ποινικά κολάσιμες πράξεις που έπραξαν κατά την διάρκεια της παρέμβασης – στήριξης της συναδέλφισας που ο δήμαρχος Αλίμου ήθελε να απολύσει, αλλά για την μαχητική συνδικαλιστική του δράση και την συχνή παρουσία του στα προβλήματα των εργαζομένων του δήμου Αλίμου, τα πολιτικά του πιστεύω και την ταξική του καταγωγή.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει ως προειλημμένη την απόφαση καταδίκης του συναγωνιστή συνδικαλιστή που στόχο έχει τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων για να μην αντιδρούν και αντιστέκονται στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό  των δημάρχων και της κυβέρνησης προκειμένου να εφαρμόζουν ανενόχλητοι την πολιτική της εκμετάλλευσης και της υποβάθμισης των εργαζομένων, εξυπηρετώντας  τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στηρίζουμε τον Βασίλη Γκιτάκο και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του κλάδου μας να καταδικάσουν τόσο την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου, όσο και με τον αγώνα μας να σπάσουμε την βιομηχανία ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που έχουν στήσει από κοινού η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημάρχων.

 Αθήνα, 2/2/2022

δημοσίευσε ...