Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Πρώτη δύναμη η «Δημοκρατική Έκφραση» Εργαζομένων Δήμου Πειραιά


 

Σημαντική αύξηση της δύναμης της κατέγραψε η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» Εργαζομένων Δήμου Πειραιά στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2022 για την ανάδειξη αιρετών του Υπηρεσιακού – Πειθαρχικού Συμβουλίου Δήμου Πειραιά, ανακηρύσσοντας την για πρώτη φορά πρώτη δύναμη στους μόνιμους υπαλλήλους του δήμου.

Πιο συγκεκριμένα στους μόνιμους υπαλλήλους η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» κατέγραψε αύξηση των ποσοστών της κατά 18,91 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας το 51,75% σε σύγκριση με το 32,84 που κατέγραψε στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν πριν δέκα μήνες, τον Φλεβάρη 2022. Ενώ οι ψήφοι από 154 έφτασαν τους 222 με χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων.

Το μεγάλο ποσοστό αποχής από την διαδικασία ήταν ο πρωταγωνιστής στις εκλογές αιρετών του Υπηρεσιακού – Πειθαρχικού Συμβουλίου Δήμου Πειραιά των Αορίστου Χρόνου υπαλλήλων που έφτασε στο 65,47%!!!

Η αύξηση ποσοστών και ψήφων για την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» δεν ήρθε τυχαία. Τόσο η δουλειά που έκαναν τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού μέσα στο Υπηρεσιακό – Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά, που λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του εργαζόμενου, όσο και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να ανατρέψουν μια κατάσταση που ήταν βασισμένη στην εκδούλευση, στην ιδιοτέλεια, στον διαχωρισμό των εργαζομένων ανάλογα σε ποιο σωματείο ανήκουν και τι ιδεολογία έχουν, «σιδηροδέσμιοι» των εντολών των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, είναι οι κύριοι λόγοι που έφεραν τον συνδυασμό μας στην πρώτη θέση.

Η αναγνώριση και η εμπιστοσύνη που μας δείξατε με την ψήφο σας είναι τα όπλα για να συνεχίσουμε μαζί στους αγώνες μέσα και έξω από το Υπηρεσιακό – Πειθαρχικό Συμβούλιο, για εργασία με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Μακριά από λογικές όπως της «ανάθεσης», του «τίποτα δεν γίνεται με τους αγώνες», της «αναμονής κυβερνητικής εναλλαγής» και του «κοινωνικού εταιρισμού» που προωθούν στο κίνημα οι δυνάμεις του κάθε είδους κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Μας γνωρίζεις, συνεχίζουμε να είμαστε η φωνή και η δύναμη σου.

Σας ευχαριστούμε! 


 

δημοσίευσε ...