Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Στην ΓΑΔΑ για ανάκριση η ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αιτία οι κινητοποιήσεις για τους «συμβασιούχους»



Στην Δ/νση Ασφάλειας Αττικής καλούνται την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 τα μέλη του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης και Βασίλης Γκιτάκος μαζί με τα υπόλοιπα εννέα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ–ΟΤΑ προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για …την ρύπανση του περιβάλλοντος(?), όπως αναφέρει η κλήση.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά, από την πολιτική που εφαρμόζει άλλωστε, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Και η σημερινή κυβέρνηση ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων, στέλνοντας τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκτελούν τις αποφάσεις των εργαζομένων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στα Ανακριτικά της Ασφάλειας και μετά ενώπιον της δικαιοσύνης. Χρησιμοποιούν μάλιστα τις ίδιες γελοίες κατηγορίες που χρησιμοποιούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για δήθεν …ρύπανση του περιβάλλοντος (?), κρύβοντας άθλια την αλήθεια!
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν λίγες ημέρες, την Παρασκευή 10 Νοέμβρη, μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία και διασυρμό στις δικαστικές αίθουσες, τελικά αθωώθηκαν και τα 35 μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας που δικαζόταν με την κατηγορία της …ρύπανσης του περιβάλλοντος(?), κρύβοντας και η τότε κυβέρνηση επίσης άθλια την αλήθεια ότι πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη που την μετέτρεψαν σε ποινική, επειδή οι εργαζόμενοι αντιδρούσαν αγωνιστικά ενάντια στην φτωχοποίηση που τους επέβαλαν με την εφαρμογή του τότε ενιαίου μισθολογίου, πετσοκόβοντας κατά 60% τους μισθούς τους και τα άλλα μνημονιακά μέτρα λιτότητας και εξαθλίωσης.
Με την κατηγορία της …ρύπανσης του περιβάλλοντος(!) να αποτελεί το επικοινωνιακό περιτύλιγμα, η κυβέρνηση σέρνει τα συνδικαλιστικά στελέχη στα Ανακριτικά της Ασφάλειας και στα δικαστήρια για τους αγώνες του περασμένου Ιουνίου των εργαζομένων στους Δήμους, προκειμένου να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, για την κατάργηση της ομηρίας και εκμετάλλευσης των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα.
Ευελπιστεί η ίδια η κυβέρνηση, επιμένοντας στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, όπως όλες οι προηγούμενες, ότι έτσι θα διασώσει την τσαλακωμένη εικόνα της που της δημιούργησαν οι δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους και θα δείξει στα αφεντικά της τροϊκανούς ότι τιμωρεί όσους αντιστέκονται στις εντολές τους.
Κυρίως όμως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στοχεύει στην αδρανοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, τον εκφοβισμό και παραδειγματισμό, προκειμένου να μην υπάρχουν αντιστάσεις και αντιδράσεις ώστε να μπορεί ανεμπόδιστα να υλοποιεί τις εντολές των «θεσμών», της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, εμβαθύνοντας περισσότερο την φτωχοποίηση και εξαθλίωση των εργαζομένων και της κοινωνίας. Ξεπουλώντας την υπόλοιπη δημόσια περιουσία που έχει απομείνει, εμπορευματοποιώντας κοινωνικά αγαθά όπως παιδεία – υγεία – ηλεκτρική ενέργεια – νερό και δίνοντας δημόσιες υπηρεσίες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους ιδιώτες – εργολάβους.     
Είναι η ίδια κυβέρνηση που νομοθέτησε για περιορισμό και κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, που νομοθέτησε μαζί με την Ν.Δ. την τιμωρία απεργών με την «τροπολογία Γεροβασίλη» και τέλος είναι η ίδια κυβέρνηση που ετοιμάζει μέχρι και την κατάργηση της απεργίας.
Τα ανακριτικά και οι δίκες που στήνει η κυβέρνηση δεν εκφοβίζουν και δεν τρομοκρατούν κανέναν, αντίθετα μας συσπειρώνουν και μας δυναμώνουν ακόμα περισσότερο. Η δημιουργία κοινού αγωνιστικού μετώπου από τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος ενάντια στην μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική και αυτής της κυβέρνησης μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και να απαντήσει στις προκλητικές τακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
(Υ.Γ. και εντέλει για να τελειώνουμε με τα παραμύθια, αν επιθυμεί η κυβέρνηση πραγματικά και όχι επικοινωνιακά να μιλήσουμε για ρύπανση του περιβάλλοντος μπορούμε να το κάνουμε και αυτό. Το «μνημείο περιβαλλοντικού χάους, ασθενειών και ανθρώπινου πόνου» στη Φυλή Αττικής, οι «υποχρεωτικές» εργολαβίες, τα ΣΔΙΤ, η καύση σύμμεικτων απορριμμάτων, η εναλλακτική διαχείριση ….είναι εδώ!!!)
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 12-11-2017  

δημοσίευσε ...