Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΑΠΟ 11:00π.μ. ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ 15)

Χιλιάδες συνάδελφοι συμβασιούχοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας  και ομηρίας των πολιτικών των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, μη ξέροντας αν την επόμενη ημέρα θα έχουν μεροκάματο για τις οικογένειες τους.

Από τη μία η κυβέρνηση όπου με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και την τροπολογία Βορίδη υποχρεώνει να εξαντλούνται όλα τα ένδικα μέσα στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Από την άλλη οι δημοτικές αρχές που στηρίζουν την εφαρμογή της πολιτικής των ελαστικών σχέσεων εργασίας καταφεύγουν «αγόγγυστα» και με «άλλοθι» την τροπολογία Βορίδη σε εφέσεις.

Είναι τα ίδια κόμματα που κυβέρνησαν και οι δημοτικές αρχές που τα στηρίζουν, που απέρριψαν την πρόταση 150 ομοσπονδιών και σωματείων του δημόσιου τομέα για τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, ώστε να καταργηθεί η απαγόρευση της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι πολιτικές που από κοινού σχεδιάζουν και υλοποιούν έχουν οδηγήσει στη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες, στη λειτουργία των Δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στις κάθε είδους και μορφής ιδιωτικοποιήσεις.

Κόντρα σε όλους αυτούς, οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη με τον αγώνα μας, να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία.

Η λύση δεν θα έρθει ούτε από αυτές τις κυβερνήσεις ούτε και από αυτούς τους δημάρχους που η ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία είναι η πολιτική τους βούληση.

Η λύση είναι μία και ξεκάθαρη, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην Στάση Εργασίας της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2023 από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15 - Αθήνα) στις 12:00 το μεσημέρι.  

Διεκδικούμε:

•Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων μας συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

•Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικων μέσων σε εργατικές διαφορές.

•Κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις. Να τις αποσύρουν τώρα όσοι έχουν ασκήσει.

δημοσίευσε ...