Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

ΣΟΜΕΔΠ: Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού

 


Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωπες με τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και ενός κράτους πλήρως εχθρικού με τις ανάγκες τους.

Τα λαϊκά νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν από την ακρίβεια, την φοροληστεία, τους εξαθλιωμένους μισθούς, τις πενιχρές συντάξεις και τις συνθήκες ζωής, που την μαυρίζουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Βλέπουν μπροστά τους ένα κράτος εχθρικό και πανέτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων, των κορακιών των funds, όλων αυτών που έχουν χορτάσει κέρδη από την «αφαίμαξη» των εργαζομένων και του λαού.

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, μαζί με όχημα της πυροσβεστικής, εξανάγκασαν σε βίαιη έξωση και συνέλαβαν την Ιωάννα Κολοβού και το γιο της, από το σπίτι τους στου Ζωγράφου. Οι δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης επιτέθηκαν στους αλληλέγγυους συγκεντρωμένους με χημικά και γκλόμπς. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η κυβέρνηση εφαρμόζει το σύστημα της βίαιης έξωσης και της σύλληψης φτωχών ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους μετά από χίλια βάσανα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στέλνει τις μονάδες καταστολής στον εχθρό λαό, για να προστατέψει τα κέρδη των τραπεζικών ομίλων, όπως ακριβώς στέλνει το ναυτικό στην Υεμένη για να προστατέψει τα κέρδη των εφοπλιστών.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, ως συνέχεια των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που πετά έξω από τα σπίτια τους με απάνθρωπο τρόπο φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους και τους οδηγεί στα δικαστήρια ως κοινούς εγκληματίες, θα πάρει την απάντηση της από το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις των εργατικών και λαϊκών οικογενειών και απαιτούμε  να αφεθεί ελεύθερη η οικογένεια Κολοβού. Κανένας πλειστηριασμός, καμία έξωση φτωχών ανθρώπων!

Τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός.


δημοσίευσε ...