Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΣΟΜΕΔΠ: Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ 2024 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

-10:30π.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ-

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Δίνοντας συνέχεια στην μεγάλη απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 28ης Φλεβάρη 2024, που ήταν μία από τις μαζικότερες των τελευταίων ετών και στην κλιμάκωση των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που μαυρίζει τη ζωή μας, το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά συμμετέχει στην απεργία που έχει προκηρύξει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Τετάρτη 17 Απρίλη 2024 και στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων του Πειραιά στις 10:30 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Αυτό που δεν κατάφερε να υλοποιήσει η εργοδοτική - κυβερνητική ηγεσία της ΓΣΕΕ στην απεργία της 28ης Φλεβάρη, βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση να αποτρέψει τη συνένωση του αγώνα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των αγροτών, των φοιτητών των αυτοαπασχολούμενων, το αποτολμά τώρα η ΑΔΕΔΥ με τις παρατάξεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού να προσπαθούν να δώσουν το «φιλί της ζωής» στην κυβέρνηση και να μην αποφασίζουν απεργία.

Δεν θα τους περάσει! Όπως έφαγε τα μούτρα της η ΓΣΕΕ από το μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο που σχηματίστηκε στις 28 Φλεβάρη, με τις αποφάσεις εργατικών κέντρων και σωματείων που προσπέρασαν την συμβιβασμένη ηγεσία της, το ίδιο θα πάθουν και οι παρατάξεις της ΑΔΕΔΥ που πίνουν νερό στο όνομα της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και της ΕΕ.

Γυρίζουμε την πλάτη σε συμβιβασμένες ηγεσίες σωματείων και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μέσα από το οργανωμένο ταξικό κίνημα με νέα απεργία στις 17 Απρίλη, για να ικανοποιήσουμε τις δικές μας ανάγκες και όχι τις ανάγκες της κυβέρνησης, των δημάρχων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Στις 17 Απρίλη απεργούμε! Βάζουμε μπροστά τις ζωές μας,  τις δικές μας ανάγκες και τις ανάγκες των παιδιών μας. Τα ψίχουλα της αύξησης του μισθού που έδωσε η κυβέρνηση  των 40 και 45 ευρώ και τα «καλάθια» της φτώχειας δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο, όταν η ακρίβεια στα τρόφιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας και στα καύσιμα, η φοροληστεία και τα κάθε λογής χαράτσι που επινοούν, εξανεμίζουν τον πενιχρό μισθό μας από τις πρώτες μέρες του μήνα. Μετά από 13 χρόνια καθήλωσης των μισθών και αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, η κυβέρνηση δηλώνει ότι τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επαρκούν για μεγαλύτερες αυξήσεις στο δημόσιο. Δεν επαρκούν για να στελεχωθούν κρίσιμες υποδομές από μόνιμο προσωπικό όπως στην υγεία, τη παιδεία, τις κοινωνικές δομές, τις υπηρεσίες των δήμων. Πληρώνουμε και ξαναπληρώνουμε για υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν, όπως τα απογευματινά χειρουργεία, ενώ μέσα από την περιβόητη αξιολόγηση στη παιδεία προχωράνε στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.  

Αυτή την πολιτική στηρίζει και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών ακολουθώντας  πιστά τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, εμπορευματοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες, αυξάνουν τα δημοτικά τέλη, γενικεύουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, ιδρύουν αναπτυξιακούς οργανισμούς, παίζουν κορόνα γράμματα με την υγεία και την ασφάλεια μας στα αμαξοστάσια και τα τεχνικά συνεργία την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση των δήμων είναι για μία ακόμα χρονιά μειωμένη.

Η Δημοτική Αρχή Πειραιά δεν εξαιρείται από τα παραπάνω, κάθε χρόνος και χειρότερος. Επιβάλουν την υπερωριακή εργασία για να αντιμετωπίσουν τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, εντατικοποιώντας την εργασία στο προσωπικό που έχει απομείνει. Ζητά η Δημοτική Αρχή Πειραιά υπερωριακή απασχόληση από τους εργαζόμενους αλλά όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής, λεφτά έχει μόνο για τους «εκλεκτούς» της. Η αναξιοκρατία, η εκμετάλλευση, η αργομισθία των «κολλητών» της, οι αυθαιρεσίες, ο αυταρχισμός και το bullying, που βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη, έρχονται να προστεθούν στις τριτοκοσμικές συνθήκες σε χώρους εργασίας όπως το αμαξοστάσιο της οδού Ρετσίνα 45 αλλά και αλλού, στην μη χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας, στην έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, στις ποικιλόμορφες ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην ομηρία και την ανασφάλεια των συμβασιούχων, με τον κατάλογο της αντεργατικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής Πειραιά συνέχεια να μακραίνει.

Όλα αυτά γίνονται, γιατί τα υπόλοιπα σωματεία του Δήμου Πειραιά έχουν «βαρέσει» σιγή νεκροταφείου, εξυπηρετούν τις ανάγκες της Δημοτικής Αρχής και δεν παλεύουν για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Υπάρχει όμως και το ΣΟΜΕΔΠ που αποδεδειγμένα αποτελεί πραγματικό αποκούμπι για τους εργαζόμενους, που υπερασπίζεται τον εργαζόμενο. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα για τους 211 συναδέλφους να παραμείνουν στην εργασία τους και να μην ακυρωθεί η απόφαση της προσωρινής διαταγής όπως επιχείρησε να κάνει η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Μώραλη και τα άλλα σωματεία του δήμου σφύριζαν αδιάφορα.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Θέλουμε ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια,

που δικαιούμαστε και μας αξίζει!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΝΑ ΕΡΗΜΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30π.μ.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Όλα είναι στο δικό μας χέρι, μεσσίες και σωτήρες δεν υπάρχουν !

Διεκδικούμε :

>Αυξήσεις στους μισθούς μας 20%. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.

>Μέτρα που θα προστατεύουν το εισόδημα μας,

>Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση του Νόμου Βορίδη αλλά και όλων των αντεργατικών διατάξεων που απαγορεύουν τη μονιμοποίηση των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας.

>Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες.

>Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και ανεξάρτητα σε ποιο σωματείο είναι εγγεγραμμένοι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 

δημοσίευσε ...