Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

ΣΟΜΕΔΠ: Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!!!


 

Από το Σικάγο του 1886 ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης, που καμιά κρατική κι εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία όλων των κυβερνήσεων, για να καταργηθεί το 8ωρο, να καθιερωθεί η 6ήμερη ή και 7ήμερη εργασία, οι 13 ώρες εργασίας την ημέρα.

Σήμερα που η τεχνολογία μπορεί να μπει στην υπηρεσία των εργαζόμενων και να μειώσει δραστικά τον κόπο και τον απαιτούμενο χρόνο για κάθε εργασία, γίνεται επίκαιρη όσο ποτέ η πάλη για μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ώρο-5νθήμερο-35ώρο (λιγότερο στα βαρέα επαγγέλματα). Γίνεται ακόμα πιο φανερή η κλοπή του ελεύθερου χρόνου μας από τα κάθε λογής «αφεντικά», για να παραφουσκώνουν τις τσέπες τους από τον απλήρωτο κόπο μας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, κόντρα στην προσπάθεια υπονόμευσης από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ/ Νέας Αριστεράς και ΣΥΝ.ΑΝ, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών προτάσσει τη ζωή της!

Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία.

Διεκδικούμε ακόμα πιο αποφασιστικά :

•Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας! Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και της χαμένης διετίας 2016-2017.

•Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.

•Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο!

•Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

•Καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

•Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

•Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

•Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΟΛΟΙ στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στον Πειραιά,  στις 10:30 το πρωί στο Πασαλιμάνι.

δημοσίευσε ...