Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε το σύμβολο συνδικαλιστή – αγωνιστή του Δήμου Πειραιά, συνάδελφο Γιώργο Λαμπράκη


Το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά με απόλυτο σεβασμό εκφράζει την βαθιά θλίψη για τον θάνατο του συναδέλφου Γιώργου Λαμπράκη.

Ο Γιώργος Λαμπράκης, έφυγε από τη ζωή σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 σε ηλικία 65 χρονών, την ίδια ημέρα που στις 22 Μάη του 1963 δέχθηκε δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη ο πατέρας του, αγωνιστής της ειρήνης και της δημοκρατίας, Γρηγόρης Λαμπράκης.

Ο Γιώργος εργάστηκε σαν οδηγός στον Δήμο Πειραιά για περισσότερο από 30 χρόνια από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Από την πρώτη μέρα εργασίας μέχρι και την συνταξιοδότησή του πάντα πάνω στο τιμόνι απορριμματοφόρου οχήματος. Υπήρξε αγωνιστής συνδικαλιστής για όλα τα χρόνια του εργασιακού του βίου και εκλεγμένο μέλος των διοικήσεων του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά και αργότερα του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά.

Η πρωτοπόρα συνδικαλιστική του δράση παραμένει αξεπέραστη έως σήμερα και είναι αναγνωρισμένη και καταξιωμένη στη συνείδηση των εργαζομένων του δήμου Πειραιά.

Η προσφορά του Γιώργου στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πολύ μεγάλη. Μπροστάρης σε όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, του κλάδου, της εργατικής τάξης, προσπάθησε και μετέδωσε την αγωνιστικότητα, την αλληλεγγύη και τη σεμνότητά του, σε νεότερους εργαζόμενους.

Χρέος δικό μας να συνεχίσουμε στον αγωνιστικό, ταξικό δρόμο που άνοιξε στο Δήμο Πειραιά  ο Γιώργος Λαμπράκης για το δίκιο των εργαζομένων και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Εκφράζουμε βαθύτατα συλλυπητήρια στην γυναίκα του Δέσποινα, τα παιδιά και τα εγγόνια του, καθώς και σε όλους τους οικείους και συντρόφους του.

Η πολιτική κηδεία του Γιώργου Λαμπράκη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 11.30 στο Γ’ Νεκροταφείο.

δημοσίευσε ...