Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Τρίτη 21 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ


 

ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2024 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

«Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και όχι κοροϊδία»

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!!

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 10:00 π.μ. ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που βιάζει τη ζωή μας, με τους εξαθλιωμένους μισθούς, την ακρίβεια, τη φοροληστεία, τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και κερδοφορία των λίγων.


 

Στις 21 Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα και απεργούμε για την άθλια κοροϊδία της κυβέρνησης που μετά από 13 χρόνια μειώσεων και καθήλωσης του μισθού μας, αντί να δώσει πραγματική αύξηση που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, μοίρασε ψίχουλα που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι. Από το 40% που έχασαν από τον μισθό τους οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, συγκριτικά με τους μισθούς του 2009, η κυβέρνηση θεωρεί και «γενναιοδωρία» τα 70 ευρώ οριζόντιας αύξησης που έδωσε και που τελικά μεταφράστηκαν σε 40-45 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο. Με το «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων» η κυβέρνηση προωθεί τον κανιβαλισμό και επιχειρεί να εξαπατήσει και να διαιρέσει τους εργαζόμενους. Τα διάφορα μπόνους υπηρετούν την εξαγορά και την ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην πιο αποφασιστική προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κράτους εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και απεργούμε για να παρθούν μέτρα κατά της ακρίβειας που εξαϋλώνει τον πενιχρό μισθό μας και η κυβέρνηση τα αρνείται, για να μπορούν «ανενόχλητα» οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να σπάνε το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο. Δεν επιτρέπουν οι «δημοσιονομικές αντοχές» για την κυβέρνηση την μείωση - κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ως μέτρο ανακούφισης για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες, το επιτρέπουν όμως για τους εφοπλιστές που τους απαλλάσσει από τον ΦΠΑ στην αγορά προϊόντων για την τροφοδοσία των πλοίων τους. Όπως επίσης οι «δημοσιονομικές αντοχές» επιτρέπουν εδώ και δέκα χρόνια στους εφοπλιστές να πληρώνουν φόρους… εθελοντικά!!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα και απεργούμε για την επαναφορά των δώρων, του 13ου και 14ου μισθού, που αυταρχικά και βίαια κατάργησαν με την επιβολή των μνημονίων. Έξι χρόνια όμως μας λένε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και τις μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, αρνείται να επαναφέρει τα δώρα και το επίδομα αδείας, στους εργαζόμενους των δήμων και του δημόσιου τομέα. Δεν αντέχει η οικονομία της χώρας τα 2,5 έως 3 δις. που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι κοστολογούνται ετησίως ο 13ος και 14ος μισθός, αλλά πολύ καλά η οικονομία αντέχει για την κυβέρνηση να χαρίζει δεκάδες δις. ετησίως στους τραπεζίτες από τον «αναβαλλόμενο φόρο» που ισχύει μέχρι το 2040! Εθελοντική φορολογία για τους εφοπλιστές, αναβαλλόμενη φορολογία για τους τραπεζίτες, ληστρική φορολόγηση για τους εργαζόμενους. Την ώρα που το 2023 ο παραγόμενος πλούτος της Ελλάδας άγγιξε τα 224 δις ευρώ, με βασικούς κερδισμένους 500 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εμείς δυσκολευόμαστε να «βγάλουμε το μήνα» εξαιτίας της ακρίβειας και της φοροληστείας που εξανεμίζει το εισόδημα μας.

Στις 21 Μάη ως βήμα κλιμάκωσης των απεργιών που πραγματοποιήσαμε στις 28 Φλεβάρη, στις 17 Απρίλη και την 1η Μάη, συνεχίζουμε τον αγώνα και απεργούμε βάζοντας στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ως γνήσιοι εκφραστές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού λειτουργούν «Εφιαλτικά» στην προσπάθεια μαζικοποίησης των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας, τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας των δημάρχων, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους «αναπτυξιακούς οργανισμούς», την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας.

Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος –τρομοκράτη του Ισραήλ. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανία και η εμπλοκή της στους  ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε 500.000 ευρώ κάθε μέρα για να περιπολεί η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά θάλασσα για τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών.

Διεκδικούμε:

>Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

>Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

>Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

>Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.

>Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις , με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.

>Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και άμεση χορήγησή του.

>Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο!

>Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

>Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

>Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

δημοσίευσε ...