Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 28 - 5 - 2010


ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                           Πειραιάς : 28 / 5 / 2010


ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                                   αρ. πρωτ. : 22

ΡΕΤΣΙΝΑ 45

18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499

Email:somedp@yahoo.gr

ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η





Αποδεχόμενος την πρόσκληση που είχαμε αποστείλει, ο Δήμαρχος κος. Παναγιώτης Φασούλας καθώς και κλιμάκιο Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων αποτελούμενο από τους κ.κ. Ιωάν. Μπενέτο Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας, Παν. Αβραμίδη Αντιδήμαρχο Καθαριότητας-Μηχ/κου-Ηλεκ/κου, Παν. Αγγελόπουλο Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού, Γεωρ. Αξαρλή Αντιδήμαρχο Πρασίνου-Περιβάλλοντος, Μιχ. Ντεντιδάκη Δημοτικό Σύμβουλο, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κο. Γεωρ. Οικονομόπουλο, παρευρέθηκαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας Οδηγών – Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά.



Θεωρούμε ότι τόσο η παρουσία του Δημάρχου στην πρόσκληση μας, όσο και η παρουσία των υπόλοιπων Μελών της Δημοτικής Αρχής στη Συνέλευση μας, δείχνει το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζεται και από την πλευρά τους το οικονομικό θέμα που έχει προκύψει. Αλλά πρέπει να αξιολογηθεί και σαν ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση μείωσης και εξάλειψης του χάσματος που πράγματι έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό μεταξύ Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων, προς όφελος φυσικά του Πειραϊκού Λαού που το ξαναλέμε είναι οι τελικοί αποδέκτες των όποιων κρίσεων εμφανίζονται.



Από τα μέλη του Δ.Σ τέθηκαν υπόψη του Δημάρχου όλα τα επιμέρους θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως οι συνθήκες εργασίας, η πλήρη ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά, οι ετεροχρονισμένες ποινές, ο διασυρμός μας στα Μ.Μ.Ε και στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό, οι ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και γενικά όλα όσα κατά τελευταίους μήνες στέλναμε με υπόμνημα στο Δήμαρχο αλλά δυστυχώς δεν είχε καταστεί δυνατή η συνάντησή μας μαζί του. Το ενδιαφέρον όμως επικεντρώθηκε στο μείζον πρόβλημα που δεν είναι άλλο από το οικονομικό (κύριο θέμα Συνέλευσης) και που δημιουργήθηκε από την μη καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών και της νυχτερινής προσαύξησης του ημερομισθίου, σε συνάρτηση βέβαια με τα σκληρά αντεργατικά και πρωτοφανή οικονομικά μέτρα που νομοθέτησε η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους. Που μας δημιουργούν από μόνα τους σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μας ρίχνουν σε μια δεινή οικονομική κατάσταση τουλάχιστον.



Από τη μεριά του ο Δήμαρχος σε ορισμένα απάντησε και άλλα έμμειναν αναπάντητα ελπίζοντας σε μια επόμενη συνάντηση να απαντηθούν. Στο κύριο θέμα όμως μας εξήγησε την διαμορφωμένη αυτή τη στιγμή οικονομική κατάσταση του Δήμου. Δεσμεύτηκε ως προς την πληρωμή όλων των ενταλμάτων που αφορούν τα δεδουλευμένα εργαζομένων αλλά δεν δεσμεύτηκε ως προς το χρόνο καταβολής τους, παραδεχόμενος το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται από την παρακράτηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να αποπληρωθούν χρέη τόκων παλαιοτέρων χρήσεων αλλά και τωρινών.



Ωστόσο όμως μας έκανε γνωστό ότι γίνονται πραγματικές προσπάθειες να αποδεσμευτούν οι Κ.Α.Π και τα χρήματα, ώστε ο Δήμος να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του με συνέπεια.



Το ζητούμενο από εμάς τους εργαζόμενους είναι να καταλάβει και να λάβει σοβαρά υπόψη της η Δημοτική Αρχή, ότι η μη καταβολή των δεδουλευμένων μας ισοδυναμεί με νέα απώλεια εισοδήματος που τείνει σιγά - σιγά να εξαφανιστεί, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς που αδυνατούν με την σειρά τους να διεκπεραιώσουν τις τρέχων ανάγκες διαβίωσης.



Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά που ειπώθηκαν από τον Δήμαρχο αλλά και από τα μέλη του Δ.Σ κρίνουμε σκόπιμο να πραγματοποιήσουμε νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 και ώρα 9:00π.μ. στο Δημοτικό Σταθμό Αυτοκινήτων (Γκαράζ), στην οποία καλείστε να παρευρεθείτε όλοι προκειμένου να εκτιμηθούν , να συζητηθούν τα νέα δεδομένα που τυχόν θα έχουν προκύψει μέχρι την ημέρα εκείνη και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για την περαιτέρω θέση και στάση του Σωματείου μας.



Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ





                                            Για το Δ.Σ



Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας





Αλ. Νταβέλης                                       Β. Γκιτάκος

δημοσίευσε ...