Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

'Εκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ. 11/5/2010

ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                                  Πειραιάς : 12/ 5 / 2010


ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ                                                 αρ. πρωτ. : 18

ΡΕΤΣΙΝΑ 45

18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499

Email:somedp@yahoo.gr

ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.



                           Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



Συνάδελφοι.

Τα οικονομικά αντεργατικά μέτρα που πέρα σε η κυβέρνηση εκτελώντας τις εντολές του Διεθνή Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πρωτοφανή και με μοναδικό στόχο τη μείωση του εισοδήματος μας αλλά και την υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου. Ίσως ακόμη να μην έχουν γίνει εμφανή στον καθένα μας αλλά είναι ζήτημα λίγου μόλις χρόνου για να τα νοιώσουμε καλά στο πετσί μας και την τσέπη μας, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξήσεις σε ΦΠΑ, τσιγάρα, καύσιμα και των γενικότερων όμως αγαθών.

Για άλλη μια φορά, η εύκολη λεία των κυβερνόντων είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες, τα golden boys, τα σκάνδαλα και οι λαμβάνοντες ενεργό μέρος σε αυτά, καλούμαστε να τα ξεχρεώσουμε εμείς. Να βγάλουμε τη χώρα από τη χειρότερη θέση που υπήρξε ποτέ, πληρώνοντας αδρά, με τον σφαγιασμό του μισθού μας, το χάσιμο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, που με αγώνες είχαμε κατακτήσει και με το νέο φορολογικό σύστημα που έρχεται.

Μέσα σε όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν έρχεται να προστεθεί η αβεβαιότητα για τον αν ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα να μας καταβάλει κανονικά την τακτική μισθοδοσία μας αλλά και την υπερωριακή μας απασχόληση. Παρότι βέβαια ο Δήμαρχος στα Μ.Μ.Ε επανειλημμένα έχει τονίσει ότι ο Δήμος είναι πλεονασματικός.

Με αυτό ακριβώς το θέμα συγκλήθηκε χτες Τρίτη 11 Μαΐου σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ του Σωματείου μας.

Ζητήσαμε επίσημη ενημέρωση απ’ την Δημοτική Αρχή για το παρόν οικονομικό καθεστώς που επικρατεί στο Δήμο, αλλά και την κανονική καταβολή της μισθοδοσίας μας και των δεδουλευμένων υπερωριών μας. Την ενημέρωση αυτή την βρήκαμε στο πρόσωπο του Αντιδημάρχου Καθαριότητας – Μηχ/κου – Ηλεκ/κου κο. Παναγιώτη Αβραμίδη, ο οποίος αφού πράγματι συμφώνησε με τον ορατό κίνδυνο μη καταβολής της τακτικής μισθοδοσίας, παραδέχθηκε και το υπαρκτό πρόβλημα που δημιουργείται από την παρακράτηση 2.000.000. ευρώ περίπου μηνιαίως από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τις οφειλές του Δήμου προηγούμενων αλλά και τωρινών χρήσεων. Μια παρακράτηση που όντως δυσκολεύει τα πράγματα και που ποτέ δεν είχε προηγούμενο.

Με σύνεση και καλή διάθεση το Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε και ανακοίνωσε στον Αντιδήμαρχο, ότι οι εργαζόμενοι θα περιμένουμε τις απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής στις καθοριστικές λύσεις που πρότεινε ο ίδιος μέχρι την Παρασκευή 14 Μαΐου που είναι και ημέρα πληρωμής της τακτικής μισθοδοσίας και εάν την ερχόμενη εβδομάδα δεν μας καταβληθεί η υπερωριακή απασχόληση και η νυχτερινή προσαύξηση του μηνός Μαρτίου και Φεβρουαρίου (για ορισμένους Αορίστου Χρόνου συναδέλφους), τότε το Σωματείο μας και τα μέλη του θα προχωρήσουν σε αποχή από την εργασία του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Μαΐου, αλλά και την Δευτέρα 24 Μαΐου ημέρα αργίας του Αγ. Πνεύματος.

Πρέπει να καταλάβει η Δημοτική Αρχή, ότι με τα τόσα προβλήματα που μας δημιουργούν τα νέα οικονομικά μέτρα δεν μπορεί να μας προσθέτει κι άλλα. Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας από την καταβολή ή μη της μισθοδοσίας τους.


Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

Αλ. Νταβέλης                           Β. Γκιτάκος

δημοσίευσε ...